Édes lángos, avagy a mexikóiak kedvenc desszertje

desszert,mexikói kaja,lángos Forrás: GettyImages
A buñuelos egy latin édesség, ami egyben a mexikóiak hagyományos karácsonyi desszertje is, de lévén, hogy nem vagyunk mexikóiak, én arra biztatlak bátran edd az év bármely napján, mert isteni finom.

Kétfajta buñuelos létezik: az egyik 5-6 centis golyókká, míg a másik – a mexikóiféle – laposra van formázva, épp, mint a mi lángosunk, bár való igaz, tésztája jobban emlékeztett a fánkéra. Ők így is nevezik: szélfák.

De ahogy Rómeó is mondta:

Eh, mi a név? Mit rózsának hívunk, bárhogy nevezzük, éppoly illatos.

Szóval nevezzük akár lángosnak, lepénynek, vagy épp fánknak, mindenképp megér egy próbát!

Buñuelos

lángos,édesség,mexikóikaja,recept
Forrás: GettyImages
Buñuelos

Hozzávalók (10-12 adag)

  • 280 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • meleg víz
  • 2 csészényi növényi olaj
  • 48 g cukor
  • 2 tk. fahéj

Elkészítése

  1. Egy nagy tálban öntsd össze a lisztet, a sütőport, add hozzá a vaníliakivonatot, vajat és a tojásokat majd miközben összedolgozod, lassanként adagolj hozzá kanállal melegvizet, míg szép rugalmas nem lesz a tészta.

  2. Ezután fedd le és pihentesd 30 percen keresztül.

  3. Vágd ketté a tésztát, majd nyújtsd ki és egy kistányér segítségével vágj ki belőle egyforma nagyságú köröket.

  4. Hevíts olajat egy serpenyőben, majd, ha kellőképpen forró, 1-2 perc alatt süsd aranybarnára és ropogósra benne a lángosokat.

  5. Ha kisült egy buñuelo, tedd papírtölőre.

  6. Keverj össze cukrot és fahájat, majd forgasd meg benne a lángoskákat.

Forrás: thesweetestjourney.com

3 egészséges desszert reggelire: