Borítókép: Ezt a két szót tilos Katalin és Vilmos gyermekei előtt a bébiszitternek kimondania! Forrás: GettyImages/Max Mumby/Indigo

Ezt a két szót tilos Katalin és Vilmos gyermekei előtt a bébiszitternek kimondania!

2014 óta áll a királyi család szolgálatában a spanyol származású dadus, aki teljes szabadságot kapott a gyerekek nevelésében, de két dolog még számára is tilos: a testi fenyítés és két szó használata a gyerekek jelenlétében.

A hercegi pár, Katalin és Vilmos nem bízták a véletlenre a dadusuk kiválasztását, ezért jóval első gyermekük megérkezése előtt elkezdték a keresést. Esélye csak annak a hölgynek lehetett, aki a legjobb diplomával és ajánlásokkal érkezett és ezek birtokában is hosszas procedúrának kellett alávetnie magát, mire magáénak tudhatta az állást.

A szerencsés kiválasztott Maria Teresa Turrion Borrallo lett, aki 2014-től segíti a háromszoros szülőket gyermekeik nevelésében. Míg akkor még csak egy trónörökösről kellet gondoskodnia, most három gyermekre ügyel, ám úgy tűnik, ura a helyzetnek. A Spanyolországból származó, 50 éves dajka a Bath városi Norland College-ben végzett. A 125 éves hagyománnyal rendelkező iskola a leendő nevelőnők tanítására specializálódik és hallgatóit a legnevesebb brit családok fogadják fel. A tanulmányaik során a jövőbeni dajkák nem csak a csecsemő- és gyermekgondozást tanulják, de megtanulnak főzni, varrni, elsősegélyt nyújtani, elsajátítanak néhány önvédelmi technikát és azt is, hogyan kell extrém körülmények között autót vezetni.

A kis György (7), Charlotte (5) és Lajos (2) sok időt töltenek a dadájukkal, de Vilmosék törekednek arra, hogy gyermekeiknek a lehető „legnormálisabb” gyermekkort és nevelést biztosítsanak, ezért amikor éppen nincsenek hivatalos kötelezettségeik miatt távol, rengeteget játszanak együtt.

Katalin és Vilmos teljesen megbíznak gyermekeik bébiszitterében, aki a hosszú évek alatt bebizonyította, hogy kitűnő munkát végez és rászolgált a feltétlen bizalomra.

Bizonyos források szerint a dadus Györgyöt, Charlotte-ot és Lajost is őszintén szereti, kedvesen és gyengéden viseli gondjukat, de mindemellett kellően szigorú. Feladata a lehető leghétköznapibb módon nevelni a királyi csemetéket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kis hercegeknek és hercegnőnek ugyan meg kell tanítania a királyi protokollt és a nyilvánosság előtt való viselkedés szabályait, de a kötelezettségeik mellett teljesen hétköznapi életet élhetnek. A királyi dajkától elvárják, hogy megtanítsa helyesen használni az evőeszközöket, de ha kell, gond nélkül bringázik velük egyet a parkban vagy labdázik a kertben.

Ami viszont tilos minden Norland College-t végzett dajka számára az a testi fenyítés (mint például ráütni a gyermek kezére vagy fenekére). A brit dajkaképző iskola ezt a nevelési eszközt egyenesen tiltja és helyette inkább a beszélgetést javasolja. A királyi dajka nevelési tanácsokkal is elláthatja a szülőket amikor erre szükség van. Tehát nem csak ügyeletet végez a szülők távollétében, de beleszólása van a királyi gyermekek nevelésébe is.

Egy dolog azonban még neki is tilos: nem szólíthatja „srácoknak” vagy „gyerekeknek” a kicsiket, mindig nevükön kell neveznie őket, ezzel is kifejezve, hogy tiszteli őket, mint önálló egyéniségeket.

A királyi dajka élete sokak számára a mesés Mary Poppins életére hasonlít, de hogy valójában olyan-e, ez talán sosem derül ki. A királyi nevelőnők ugyanis munkába lépés előtt titoktartási megállapodást írnak alá, így az 1950-ben történt eset valószínűleg már nem ismétlődik meg. Akkor jelent meg ugyanis Marion Crawford, királyi nevelőnő könyve, amelyben leírta a Buckingham palotában töltött életét, ahol Erzsébet (ma II. Erzsébet királyné) és Margit hercegnőkről gondoskodott. A könyv nagy botrányt kavart, mert olyan részleteket is a nyilvánosság elé tárt, amit a királyi család nem szeretett volna, ezért Erzsébet minden kapcsolatot megszakított egykori dadusával.

Nézd meg a galériában, milyen nagyok már Katalin és Vilmos gyermekei: