Vajon Kristen Stewart az új Diana filmben életre tudja-e kelteni a bennünk élő Lady Di-t?

Borítókép: Vajon Kristen Stewart az új Diana filmben életre tudja-e kelteni a bennünk élő Lady Di-t? Forrás: Getty Images
November 5-én vetítik először az Egyesült Állomokban a Lady Diana életéről szóló Spencer című, szinte mindenki által jobban, kevésbé ismert, valós történeten alapuló filmdrámát.

Pár napja, szeptember 3-én a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatták Pablo Larraín soron következő filmjét, a Spencer-t. A chilei filmrendező neve hallatán a Jackie film juthat eszünkben, melyben szintén egy nehéz női sorsot láttat a rendező.

Lady Diana, a walesi hercegnő története talán még az előtt is ismert, aki nem igazán olvas a brit királyi családról. Diana tragikus halálánál, talán élete tragikusabb. A film készítői azt ígérik, a hercegnő lelki tusáit kendőzetlenül, nagyon közeli perspektívából nézve elevenítik meg a vásznon, amihez Kristen Stewart játéka lesz a támasz. És nem is akármilyen támasz! A kritikusok azt rebesgetik, hogy ez a film fogja elhozni a 31 éves színésznő első Oscar jelölését. Játéka letisztult, sallangoktól mentes.

Hallgasd meg a Micsoda nők voltak podcastunk Dianáról szóló részét:

A hírek szerint november 5-én mozikba kerülő film ajánlója már megtekinthető a videómegosztókon. Nem is választhattak volna csodálatosabb aláfestőzenét, mint a Lou Reed Perfect Day című slágere, mely az 1996-os Trainspotting című film ikonikus betétdala. A zene izgalmas kapcsot hoz létre agyunkban a két film között, ha nem is tartalmi, mint inkább drámaisága és brit mivoltának köszönhetően.

A film előzetesét itt tudjátok megnézni:

És, hogy Diana filmbéli alakja megidézi-e a bennünk élő hercegnőt? A filmből mindez majd kiderül, de addig is nézzétek meg velem Diana ikonikus pillanatait, melyeket Galériánkba gyűjtöttem ki.