Borítókép: A pénisz szabad akarata – Avagy tényleg csak a külső számít? Forrás: Getty Images

A pénisz szabad akarata – Avagy tényleg csak a külső számít?

Holland kutatók kimutatták, hogy elég 5 perc fesztelen interakció egy csinos nővel ahhoz, hogy a férfiak tesztoszteron szintje megemelkedjen. Ahhoz pedig egyötöd másodperc is elegendő, hogy eldöntsék, szexuálisan izgató-e számukra az a bizonyos nő. Ez az ítélet még jóval azelőtt megszületik a férfi fejében, mielőtt mentális folyamatai egyáltalán működésbe lépnének. Na de vizsgáljuk csak meg ezt a témát kicsit közelebbről!

Szóval csajok, mielőtt megszólalnánk, már akkor eldőlt minden. Persze ez azért nem ennyire sarkos, van még lehetőség észrevetetni magunkat, hiszen a vizuális inger csak az első, amit a férfi belőlünk érzékel. És az is előfordulhat, hogy a csinos külsőnk ellenére a személyiségünk nem imponál a férfinak. Akkor pedig lehetünk a világ legszebb nője, egy éjszakánál tovább nem lesz ránk kíváncsi.

A nagy méretkérdés

A hímtag mérete mindig is túlzott szerepet töltött be mind a férfiak, mind a nők gondolkodásában. És az első együttlét alkalmával a férfi legalább annyira feszélyezve érezheti magát, mint a nő. Bennük is ugyanúgy megfordul a kérdés: Vajon tetszik neki a mérete és formája?

Habár a férfiak nagy százalékban nagyobb méretre vágynak, a nők 85%-a meg van elégedve partnere méreteivel. A nők számára ugyanis sokkal fontosabbak más külső jegyek: a mosoly, a szem, az ápolt kéz, vagy a sportos testalkat. Azonban a kutatások azt is kimutatták, hogy partnerválasztás szempontjából a csábos külsőnél sokkal többet nyom a latba, ha a férfi okos, intelligens, és biztos egzisztenciával rendelkezik, ezáltal van egy magabiztos kisugárzása.

Ám teljesen mindegy, hogy mi nők mit gondolunk, a férfiak többsége a mai napig úgy gondolja, hogy a péniszük mérete a legfontosabb kérdés.

A pénisz szabad akarata

A férfi testének különleges testrésze szabad akarattal rendelkezik, és bármikor figyelmet kérhet magának anélkül, hogy az agya erre parancsot adott volna. Ezek reflexszerű reakciók, sok esetben nem szexuális izgalmi állapotot tükröző és arra utaló jelek, éppen ezért mi, nők néha gyakrabban vesszük észre a „dagályt”, mint maguk a férfiak. A férfi agyának elég egyetlen erotikus gondolat, hogy tesztoszteron-szintje megnőjön, és az agy aktivitási jeleket küldjön ki, éppen ezért a férfiak szeme és pénisze közötti kapcsolat több, mint közvetlen.

Együttlét után alvás?

Ha azt gondoljuk, hogy a férfi nem törődik velünk, mert szex után azonnal elalszik, akkor tévedünk. Ez sok nőnek valóban gondot okoz, de nézzük csak meg, mi van emögött! Az oxitocin nevű hormon felelős a férfiak együttlétet követő aluszékonyságáért. Az aktus közben és utána az oxitocin hatására kellemes, komfortos érzést élünk meg mindannyian, csak amíg a nők agyát az oxitocin ölelésre, bújásra, becézgetésre ösztönzi, addig a férfi agyat elönti a hormonfröccs, és mély alvásba dönti. Éppen ezért, ha választottunk a nagy hancúrt követően álomba merül, ne sértődjünk meg és ne aggódjuk túl a dolgot!

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Hogyan találd meg a nagy Ő-t és hogyan kommunikálj nőként? A könyvemből kiderül!

Nézd meg, milyen pénisz típusok léteznek! Te melyikkel találkoztál már?