Színésznők, akik nem hajlandók levetkőzni a kamerának

Borítókép: Színésznők, akik nem hajlandók levetkőzni a kamerának Forrás: Getty Images
Állítólag létezik nem öncélú meztelenkedés a vásznon, mert a fedetlen test vagy épp az élethúen imitált szeretkezés a művészi értékteremtést szolgálja. Így aztán egyre természetesebb ha fél- vagy anyaszült meztelen sztárokat látunk a filmekben. Ebből következik, hoy már a szereplőválogatáson kiesik az, aki nem vállalkozik a vetkőzésre. Erre csak az igazán felkapott színésznők mondhatnak nemet és közülük sem mindenki ilyen szemérmes.

Nem volt olyan rég – csak pár évtizedet kell visszautaznunk az időben hozzá – amikor még felkaptuk a fejünket egy teljesen meztelen színész test látványára. A szexjeleneteket a rendezők lepedőbe burkolták, és egy ponton tapintatosan lekeverték a képet.

A 2000-es években azonban egyre nőtt a tét, az internet mindennapossá tette a pornót, kitolódott a nézők ingerküszöbe, és már nem csak hogy vetkőzni kellett, de a szexet is olyan részletekbe menően jelenítik meg a mozikban, hogy az ember belepirul. Ennek ellenére akadnak még színésznők, akik számára a saját meztelen testük tabu, például Blake Lively, Rebel Wilson, Hillary Duff, Sarah Michelle Geller, Meghan Fox, Ashley Benson. Mandy Moore például így nyilatkozott a témáról: „A nőiességet nem csak félmeztelenséggel lehet kifejezni. Elmondhatatlanul kényelmetlenül érezném magam az utcán, ha a körülöttem sétáló emberek tudnák, hogy nézek ki a ruhám alatt. Több szerepet is visszaadtam már emiatt.”

Galériánkban mutatunk hét további sztárt, akik szintén megindokolják, miért nem mutatkoznak a kamera előtt ruha nélkül.