Szexuális transzmutáció – Avagy így szabadítsd fel szexuális energiád!

Borítókép: Szexuális transzmutáció – Avagy így szabadítsd fel szexuális energiád! Forrás: Pixabay
A legtöbben úgy gondolják, hogy a szexuális energia csak szexre való. Ez hatalmas tévedés! A szexuális energia ugyanis átalakítható és fizikai erőt, motivációt, kreatív energiát is nyerhetünk belőle. Ennek a folyamatnak saját neve is van: szexuális transzmutáció.

A transzmutáció azt jelenti, hogy egy elemet másik elemmé alakítunk, tehát megváltoztatunk egy kiinduló állapotot, és azt egy új állapottá alakítjuk. Így a szexuális transzmutáció a bennünk felhalmozódó szexuális energia megtapasztalása, felébresztése és valami mássá történő alakítása.

Amikor szükségünk van kreatív energiára, önbizalomra, fizikai erőre, motivációra vagy akár csak megértésre, akkor jó, ha elővesszük a szexuális energiánkat, és ahelyett, hogy a hagyományos testi aktuson keresztül egyszerűen csak kiengednénk és “elveszítenénk”, inkább felhalmozzuk és átalakítjuk azt.

Ennek az egyik leghatékonyabb módja a tantrikus szex, vagy tantrikus masszázs, ami a szexuális energia megéléséről és transzformációjáról szól. Ha ezek valamelyikét képesek vagyunk alkalmazni, akkor megtarthatjuk a szexuális energia erejét - amely folyamatosan épül és emelkedik bennünk nap, mint nap-, majd speciális technikákkal felszabadíthatjuk és beépíthetjük azt oda, ahol szükségünk van rá – például fizikai vagy mentális erőforrássá alakíthatjuk-.

A szexuális energia felszabadításának lépései

A szexuális transzmutáció hihetetlenül erős lehet, és nagy eredményeket érhetünk el általa, ha azt helyesen hajtjuk végre. Azonban ha szexuálisan sérültek vagyunk - szégyen, gátlás, abúzus, negatív minták miatt -, akkor mindenképp gyógyító gyakorlatokra van először szükségünk, mert ilyenkor a szexualitásunkat, a szexualitáshoz fűződő viszonyunkat kell rendeznünk és fel kell oldanunk magunkban a blokkokat.

1. lépés: Hangolódj össze önmagaddal!

Amikor a szexuális energiánk transzmutációját fontolgatjuk, akkor valójában tudatos gyakorlásra kell készülnünk. A szexuális energia nagyon sok szinten létezik - fizikai, mentális, érzelmi, sőt asztrális szinten-. Éppen ezért fontos, hogy felkészüljünk a folyamatra és ne az azonnali energiafelszabadítás legyen a cél.

Ha eddig nem vettünk részt spirituális gyakorlatokban, nem végeztünk önismereti munkát vagy meditációt, akkor nehézségekbe is ütközhetünk. Érdemes tehát azzal kezdenünk, hogy összeismerkedünk valódi mivoltunkkal, és lepucoljuk magunkról mindazt, ami gátol, visszahúz bennünket, ami nem hozzánk tartozik.

2. lépés: Használjunk légzéstechnikát, hangokat, és mozogjunk!

A transzmutáció a szívközponton keresztül megy végbe. Ahhoz, hogy a szívbe érkezzen a szexuális energia, a test más részéről oda szükséges irányítani, majd onnan szétáramoltatni. Amikor tudatosan lélegzünk és légzőgyakorlatokat végzünk, akkor a levegő segítségével mozgatni tudjuk az energiát. Gyakoroljuk naponta többször a mély, lassú és hosszú ki- és belégzést, lehetőleg orron át beszívva, majd szájon át kifújva a levegőt. Közben fókuszáljunk a lélegzetvételre, és a levegő útjára. Így kizárhatjuk elménk csapongó gondolatait.

Adjunk hangzást a légzéshez! Amikor kifújjuk a levegőt, lássuk magunkban, hogy a levegő a gerincen felfelé halad, és átmegy a szívünkön. Közben hangoztassuk a „HA” szócskát. Ahogy a levegő kifelé halad, és megjelenik a HA szócska, akkor olyan rezgés indul meg a testben, amely rezonál a szívvel. Választhatunk egyéb mantrát, vagy az "AUM" hangot is kiadhatjuk, miközben felhúzzuk a levegőt, és a fejtetőn keresztül elengedjük.

Amikor a légzést és a rezgést már jól elsajátítottuk, akkor beépíthetünk a gyakorlatba néhány mozdulatot is – ez lehet jógagyakorlat vagy bármilyen más mozgásforma, ami jólesik-. Ha a légzést, a hangot és a mozgást összekombináljuk, akkor a testünk fizikailag alakítja át az energiát.

3. lépés: Hangoljuk át az energiát más célokra!

Amikor úgy érezzük, hogy az első két lépést már elsajátítottuk, és összegyűjtöttük a szexuális energiánkat, akkor merüljünk bele az életünk azon területébe, amelyre az összegyűjtött energiát szeretnénk felhasználni. Fókuszáljunk az adott dologra, és engedjük bele az energiát.

A szexuális energia kreatív energia, amely segíthet az élet számos területén. Ezzel az energiával alkothatunk, teremthetünk, és akár sportosabb vagy fizikális jellegű dologra is irányíthatjuk. Ha esetleg nem tudod, hogy mire használnád fel ezt az energiát, akkor csendesedj el egy kicsit, fordulj befelé, és kérdezd meg magadtól, hogy mi lenne számodra a legmegfelelőbb!

A szexuális energiának nincsenek határai, a szexuális transzmutáció lehetővé teszi számunkra, hogy ezt az erőteljes, kreatív energiát bármire hasznosítani tudjuk és elérjük általa azt, amire vágyunk. A tantra masszázs is nagyon jó gyakorlati segítséget nyújthat, hogy elsajátítsuk ezt a technikát és gyakorolhassuk a szexuális energia transzformálását, valamint arra is, hogy oldjuk a blokkjainkat.

A masszázs megmutathatja az utat, hogyan válj virtuózzá, örömteli, boldog, emberré, és hogyan válj igazi teremtővé. A testünk, önmagunk és az energetikánk megismerése a kulcs ahhoz, hogy végre otthon érezzük magunkat a testünkben.

Gyere el tantrikus masszázs tanfolyamomra és tapasztald meg, milyen az, ha a tested minden hangszere egyszerre szólal meg!

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

https://kamadeva.hu/

A következő jógapózok segítenek növelni a szexuális energiád: