Borítókép: Ötnél kevesebb partnerrel, változatos pózokban szexelnek a magyar nők Forrás: Getty Images/Alessandro Biascioli

Ötnél kevesebb partnerrel, változatos pózokban szexelnek a magyar nők

A magyar 18-49 év közötti nők több mint fele négy partnerrel bújt eddig ágyba a JOY magazin rendhagyó reprezentatív felmérése szerint. Az Ország Szextesztje című online kutatás arra is fény derített, hogy Magyarországon melyek a legkedveltebb pózok.

A fiatal magyar nők többségének tíznél kevesebb szexpartnere volt az élete során – derül ki a JOY magazin felméréséből, amely azt is megállapítja, hogy a szexpartnerek száma és a jelenlegi párkapcsolati állapot között nincs komolyabb összefüggés. A 18-49 éves egyedülálló nők 69%-a, az alkalmi kapcsolatban élők 66%-a, a párkapcsolatban élők 80%-a és a házasok 72%-a is tíznél kevesebb emberrel bújt ágyba

Tízből egy nő életében csak egy szexpartner létezik

A kutatásban résztvevők közel fele négy, vagy ennél is kevesebb szexuális partnert fogyasztott el. Jóval kevesebben vannak, aki 5-9 emberrel (26%), vagy 10-15 partnerrel (15%) gyűrték a lepedőt. Húsznál több „játszótársról” a nők mindössze 8%-a vallott.

Forrás: JOY

„Az 1-4 szexkapcsolat kevésnek semmiképpen nem mondható - a hosszútávú elköteleződés előtt ajánlott a szexuális élet „begyakorlása”, és ehhez néhány partner mindenképpen tanácsos. 12 partner felett azonban a nők hajlamosabbá válhatnak arra, hogy kevésbé viseljék el a szexuális monogámiát” – mondta el Rozs Erika szexuálpszichológus.

A misszionárius a sláger a pózok között

A kutatás azt is kiderítette, hogy melyik a fiatal magyar nők kedvenc szexpóza. E tekintetben kiélezett a verseny a misszionárius (29%), a lovaglópóz (28%) és a kutyapóz között (27%), olyannyira, hogy lehetetlen egyértelmű győztest hirdetni. Ha a korosztályokat nézzük, akkor a 18-29 éveseknél és a harmincasoknál is a misszionárius vezet (29% és 32%), a negyvenesek körében azonban a lovaglópóz viszi a prímet 31%-kal.

„Ezek az adatok hozzák a normát! A lovaglópózban a legkönnyebb a nőnek elérnie az orgazmusát, a másik nagy kedvenc, a misszionárius póz pedig kellően intim ahhoz, hogy sokféle érzelmet fejezzen ki a felek számára, az örök kedvenc minden kapcsolatban. A kutyapóz az, amelyik a csúcsra jutás szempontjából a legkevésbé kielégítő a hölgyek számára – ez a szemkontaktus nélküli póz elsősorban a férfit segíti hozzá az orgazmushoz” – fejtette ki Rozs Erika.

Nyugat-Dunántúlon másként szeretik a szexet

A három klasszikus az ország minden régiójában vezet, azonban vannak területi furcsaságok. Lehet valami a levegőben a Nyugat-Dunántúli régióban, ahol teljesen másként szeretik a szexet a nők, mint az ország többi részén. A nyugati határszélen minden ötödik nő a kiskifli/nagykifli pozitúrát részesíti előnyben, márpedig egyetlen másik régióban sem jelölték meg ilyen magas arányban ezt a pozitúrát a hölgyek. Míg Észak-Magyarországon a 38% a lovaglópóz kedveltsége és a többi régióban is 30 százalék körüli, addig a nyugati végeken csak 5% szereti a lovaglást.

Forrás: JOY

„A JOY Magazin számára mindig is fontos téma volt a nők támogatása a testi-lelki önelfogadás terén. A reprezentatív felmérés azért készült, hogy világos képet kapjunk arról, hol tart idehaza a szexualitás kérdése, emellett a kapott eredmények segítségül szolgálhatnak a nők számára a saját igényeik kifejezéséhez és a számukra legkielégítőbb szexuális együttlét megéléséhez” – mondta el Alberti Petra, a JOY főszerkesztője.

  • Hány nő mondta azt, hogy a szexlistája mindössze egy nevet tartalmaz?
  • Hány nő éli szexmentesen az életét?
  • Mennyire népszerűek a kevésbé hagyományos pózok, mint például a kiskifli/nagykifli, az ülő szexpóz vagy a 69-es?
  • Melyik póz a legkedveltebb a házasságokban, és hogyan szexelnek az egyedülállók?

Az Ország Szextesztje a fenti kérdésekre is kereste és meg is találta a választ, az adatok ITT olvashatók.

Ha már szexuális szokásokról van szó, mutatunk nektek 5 olyan szexpózt, ami mindkettőtöknek fantasztikus élményt tartogat: