Én nem azt akarom, hogy a nők kiszálljanak a pornóból, pont azt akarom, hogy beszálljanak!

szex,pornó,felnőttfilm Forrás: Unsplash/Maru Lombardo
“Képzelj el egy jelenetet, egy pornójelenetet. Mit látsz? Egy nőt, szőkét, szűk ruhában, vörös rúzzsal, görögdinnye mellekkel. Egy hatalmas farkat a vörös ajkak között...

Ez a cikk a szexsuli.hu-n jelent meg először.

...épp leszopja a nő a pasit, de miért? Mert ez a rendes fickó látta, hogy lerobban a nő kocsija, és jött megmenteni” – kezdi a TedX beszédét Erika Lust, akinek nagy rajongója vagyok, szexpozitív független felnőttfilmkészítőnek vallja magát, és valóban az. Olyan pornót csinál – de nevezhetjük inkább szexfilmnek – amiben vannak érzelmek, a nők nemcsak megbaszandó húscafatok, és a férfiak sem csak agy nélküli véglények, Erika filmjeiben pont olyan emberek szerepelnek, valódi vágyakkal, mint mi.

“A ‘köszönöm szopás’ után a pasi ráveri a nő arcára, és a nő csak mosolyog, és tettet egy orgazmust. Na, ez a pornó, és itt az ideje, hogy ez megváltozzon! Politológiát és gender tudományokat tanultam Svédországban, aztán feminista felnőttfilmkészítő lettem Barcelonában. Az utóbbi 15 évem fantasztikus utazás volt: bűnösnek és mocskosnak éreztem magam, amiért pornót néztem, aztán eljutottam oda, hogy olyan filmeket csinálok, amit én is szívesen megnézek.”

Erika elmesélte, hogy a barátnőivel látott először pornót egy pizsamapartin, de egyáltalán nem az volt, amire számítottak. Aztán elsőéves egyetemista korában a pasija javasolta, hogy nézzenek közösen pornót.

“Mielőtt megnyomjuk a play gombot, emlékeztetlek rá benneteket, hogy mindez Svédországban történt, ami az első ország, ahol kötelező a szexoktatás az iskolákban. Nézzetek rám, egy szexpozitív feminista vagyok, aki szexelhet csupán a szex öröméért, mint a pasik. Szóval a pasim már türelmetlenül várt a szobában, megnyomjuk a play gombot, és mit látok? Egy szőke nőt, szűk ruhában, vörös rúzzsal, görögdinnye mellekkel. Szóval semmi sem változott. Felizgult háziasszonyok, elszánt bébiszitterek, nők, a férfiak vágyai által teljesen tárgyiasítva. A feminista énem becsapva érezte magát, az aktivista énem mérges lett, a szexuális énem pedig felizgult, de a tárgyiasítás nem esett jól.”

“Zavarban éreztem magam, és a pasimat hibáztattam. Az összes pasit hibáztattam, és a pornót, aztán a kezembe került egy könyv, ami azt írta, hogy a pornó egy párbeszéd a férfiasságáról és nőiességről, és a szerepekről, amelyeket játszunk. És ekkor világosodtam meg, hogy ebben a párbeszédben csak a férfiak vesznek részt, férfiak kevés szexuális intelligenciával.

Miközben a női szerepek megváltoztak a világban: otthon, a munkahelyen, de a pornóiparban meg nem – mondta Erika, aki szerint itt az ideje, hogy a pornó megváltozzon, és pont ezért a nőkre is szükség van: a főszerepekben, producerként, rendezőként, forgatókönyvíróként.

Én nem azt akarom, hogy a nők kiszálljanak a pornóból, pont azt akarom, hogy beszálljanak!"
mondja Erika.

Erika 2004-ben filmrendezést tanult, és a vizsgafilmje egy pornófilm lett. Úgy gondolta, hogy megmutatja, lehet más is ez a műfaj.

A cikk további részét a szexsuli.hu-n olvashatod.

Hiszed vagy sem, a horoszkópod még a szexuális életedre is hatással van. Mindenkihez passzol egy szexpóz, csak lehet, hogy még nem tud róla!