Borítókép: Mit lehet csinálni, ha valaki a tudtod nélkül veszi le az óvszert szex közben?

Mit lehet csinálni, ha valaki a tudtod nélkül veszi le az óvszert szex közben?

Mit lehet csinálni, ha valaki a tudtod nélkül veszi le az óvszert szex közben? Mit mondjál neki, mit tegyél az adott pillanatban? Kaliforniában-ha elfogadják a törvényt -szexuális zaklatásnak fog minősülni a "gumisunyizás".

“Levoltam kötözve és lovagolt rajtam a csaj, de egyszercsak leugrott, levette a gumit, majd visszahuppant az engedélyem nélkül” – nem szó szerint, de ilyesmit írt Szexsuli Instagramon -nevezzük Tamásnak – Tamás. A Story-ban azt kérdeztem tőletek, hogy volt-e olyan tapasztalatotok, amikor a másik fél az engedélyetek nélkül levette az óvszert szex közben. A téma azért merült fel, mert Kaliforniában készültek február közepén olyan törvényt hozni, hogy lehessen szexuális zaklatónak tekinheti azt, aki “gumisunyit” követ el a 444 fordítása szerint.

Stealthing – így hívják a jelenséget angolul és a Google szerint azt akarják leginkább tudni erről az emberek, hogy ez egyáltalán bűncselekmény-e.

Bevallom, hogy kicsit gyomorszájon vágott, hogy nagyon sokan írtátok – csajok is, pasik is – hogy igen, tapasztaltatok ilyet, és azon gondolkodtam, hogy mi ennek a megoldása, hogy lehet ilyen szituációban Magyarországon igazságot keresni, tenni. A jogi részéről megkérdeztem Mérő Verát, aki a “Nem tehetsz róla, de tehetsz ellene” most már alapítványt létrehozta, a lelki részéről pedig Csörgits Kinga, alternatív szexuálterapeutát.

“Ha a stealther tud például a szervezetében jelen lévő HIV fertőzésről, akkor itthon ez szándékos veszélyeztetés”

– kaptam a választ Verától, aki hozzátette, hogy sajnos ez nagyon nehezen bizonyítható és hazai kórházi protokoll sincs hozzá.

“Leginkább STD szűrés és útilapu az illetőnek, esetleg a sztorit el lehet mesélni a pasi anyukájának, apukájának.”

“Nem beszélünk eleget a szexről, a vágyainkról, a határainkról, ez így van a hosszú távú kapcsolatokban és az egyéjszakásokban is”

– kezdte Csörgits Kinga, alternatív szexuálterapeuta. “Minél alaposabban megbeszélitek, kijelölitek a határokat, annál egyértelműbb mindegyik fél számára, hogy meddig mehet el. Korábban a BDSM volt a kutatási területem, ahol sokkal-sokkal nagyobb bizalomfaktor kell, mint egy standard együttléthez vagyis szóban megkötött szerződésekkel mennek bele, erre lenne szükség minden esetben. Velem történt olyan nem megfelelő kommunikáció miatt, hogy a partnerem azt gondolta a párbeszédeinkből, hogy csak azért mert fogamzásgátlót szedek belém élvezhet, pedig én ezt így sohasem mondtam.”

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy csak azért, mert nem volt egyértelmű a kommunikáció, te vagy a hibás, hogy ilyesmi megtörtént veled – ezt most felelős Szexsuli szerkesztőként teszem hozzá.

De mit javasol Csörgits Kinga, alternatív szexuálpszichológus arra az esetre, hogyha ez megtörtént veled?

A cikk folytatásáért gyere, kattints ide és átviszünk a szexsuli.hu oldalára.