Mit kell tudni a Nobel Biocare fogpótlásról?

fog,fogpótlás,fogimplantátum Forrás: Unsplash
Fogpótlásra van szükséged, de nem tudod, mit válassz, ami biztosan megbízható és egy életre szól? Legyen szó teljes vagy részleges fogpótlásról, a Nobel Biocare gyökeresen változtatta meg a fogimplantációhoz való hozzáállást. Pár sorban ismerjük meg ezt a forradalmi fogpótlást!

A fogimplantáció és annak atyja

Teljes vagy részleges fogvesztés esetén mindenkiben felmerül a pótlás szükségessége. Ilyenkor lehetőség nyílik cirkon és fémkerámia fogpótlásra, de ehhez le kell csiszolni a fogat, hogy illeszkedjen rá a korona.

A fogimplantáció ennél sokkal egyszerűbb és egyben összetettebb eljárás, hiszen a fogínybe kerül beültetésre az implantátum, ami olyan anyagból készül, hogy ne okozzon allergiás reakciót, de a csontszövet befogadja. Ez cirkon vagy titán implantátumot jelent, mivel azok képesek összenőni a környező csontszövettel. Számos előnye közé tartozik, hogy megbízható, stabil, egy életen át tart és maximálisan szervezetbarát. Az egyetlen hátrányként megjegyezhető dolog, hogy közel sem olcsó, ami azért sem meglepő, hiszen ez egy életre szóló fogpótlás.

Az elvesztett fogak pótlása közel sem újkeletű elképzelés, hiszen már az ókori egyiptomiak és még korábban, Kínában is foglalkoztak vele. Nem véletlen, hogy napjainkra meg is érett egy végleges megoldás. 1952-ben egy svéd ortopéd szakorvos, Per-Ivar Branemark fedezte fel, hogy a titán milyen jól alkalmazkodik és össze tud nőni a csontszövetekkel. Ennek hatására az első fogászati implantátum 1965-ben került beültetésre. 1981-ben Branemark a svéd Bofors céggel karöltve megalapította a Nobel Biocare-t, tehát nem véletlen, hogy kiemelt figyelem kíséri minden új projektjüket.

fog,fogorvos,fogpótlás,fogimplantátum
Forrás: completdent.hu
Mit kell tudni a Nobel Biocare fogpótlásról?

Mindenre van megoldás

A fogászati eljárások a Nobel Biocare-nél olyan széles palettán mozognak, hogy nem túlzás azt állítani, hogy minden problémára tudnak megoldást. Éppen ezért összesen kétféle anyagot használnak fogpótlásra, cirkont és titánt. Ezek legnagyobb előnye, hogy fémallergiában szenvedő embereknél is maximális biztonsággal alkalmazhatják, hiszen nem okoz allergiás reakciót.

A prémium kategóiás megoldásnak hála, a beültetések sikere 97-98 százalék közé tehető, ami tökéletes eredmény. Többféle fejlesztési módszerrel rendelkezik a Nobel Biocare, mint például a Nobel Replace, Nobel Active és Nobel CC.

Kik dolgoznak a Nobel Biocare anyagaival és módszereivel?

A Completdent szakorvosai nagyon szeretik a Nobel Biocare rendszereit, így nem véletlen, hogy csak azzal dolgoznak. Ez természetes, hiszen aki a legjobbat szeretné a pácienseinek, az mindenképp a legjobbakat használja. Így ha biztos sikerre és egy életen át tartó szép mosolyra vágyunk, már tudjuk, hol keressük azt!