Meghan Markle nem volt felkészítve a királyi létre

Borítókép: Meghan Markle nem volt felkészítve a királyi létre Forrás: Getty Images
Chloe Savage, a nő, aki Katalin és Meghan hercegné ruháját díszítő hímzéseket is készítette, többször találkozott a hercegnékkel, és elmondása szerint, mindketten ugyanazon okok miatt nem tudtak kellően beilleszkedni a királyi családba.

Míg "mezei halandóként" csak televíziós közvetítéseken keresztül tudunk betekintést nyerni a pompás királyi esküvőkbe, a háttérben dolgozók viszont néha közvetlen közelről is szemlélhetik az eseményeket. Chloe Savage, hivatásos hímzőként dolgozott Katalin és Meghan hercegnő ruháján. Neki köszönhető az a rózsákat, bogáncsokat, nárciszokat és lepkéket mintázó csipkeszegély, mely Meghan fátylán Angliát, Skóciát, Wales-t és Észak- Írországot szimbolizálták.

A világszerte, emberek milliói által csodált ruhák készítése közben Savage, többször találkozott a hercegnékkel és érzékelhető különbséget vélt felfedezni a két nő, királyi szerepéhez fűződő viszonyában - és erről nem is volt rest nyíltan is beszélni.

Nem újdonság, hogy Harry herceg és Meghan az esküvőt követően elég gyorsan elfordultak ettől a protokoláris világtól, hisz egészen Kaliforniáig mentek Anchie fiúkkal, egy nyugodtabb élet reményében. De vajon ez a királyi léttől való eltávolodás már érezhető volt a házasságkötés előtt is?

Savage szerint Meghan, az egykori színésznő nem volt kellően felkészítve a királyi létre. Míg Katalin és Vilmos herceg 8 évet voltak együtt az esküvőt megelőzően, mely idő alatt a kapcsolatuk megélt mélységeket, nehézségeket; addig Meghan és Harry, alig egy év együtt járás után jelentették be eljegyzésüket. „Katalinnak volt ideje felkészülni és valósan értékelni a helyét és feladatát, mint királyi családtag. Ellenben Meghan nem látta át józanul, hogy mit is jelent a szabályok és előírások rengetegében élni” – véli a királyi hímző.

Savage úgy látja, ilyen nehézséggel mások is szembesültek már korábban: Diana hercegnő és Sarah Ferguson, András herceg egykori felesége is számos olyan helyzetben nem cselekedhetett saját belátása szerint, pusztán mert a királyi előírások kötötték egy szabályrendszerhez.

Forrás: Getty Images

Meghan nehéz beilleszkedését és az azóta már bekövetkezett szakítását a királyi családdal- amit Megxitnek is neveztek- anno már a közeli barátok is megérezték. „Az első alkalommal, amikor a brit barátaimnak meséltem arról, hogy Harry-vel járok, azt mondták, hogy vessek véget ennek. Saját érdekemben zárjam le ezt a kapcsolatot, mert a brit bulvársajtó darabokra fog szedni és a privát életemnek teljesen búcsút mondhatok”- nyilatkozta Meghan hercegnő egy 2019-es, Tom Bradbynek adott interjúban. Hozzátette –„”Nehéz volt mindazt elképzelni, hogy a sajtó és a királyi családhoz való csatlakozás, alapjaiban forgatja fel majd az életemet.”- mondta Meghan.

Már több mint 1 év telt el, hogy Harry és Meghan tavaly január 8-án bejelentették az Instagram oldalukon, a királyi családtól és feladatköreiktől való függetlenedési szándékukat. Először Kanadába, majd Amerikába mentek, ahol a hírek szerint jól érzik magukat és új életük választását jó döntésnek tartják még most is.

Melyek voltak azok a szabályok, amelyeket Diana és Meghan is megszegtek? Galériánkban összegyűjtöttük: