Körömápolás otthon: a megfelelő körömreszelő kiválasztása

körömápolás,körömreszelő,moyra Forrás: Unsplash/Tiko Giorgadze
A megfelelő körömreszelő egy nő életében olyan, mint a tökéletes magassarkú – legalább egynek mindenképp kell lennie a táskában, amely bármilyen szépségápolási vagy divat csávából kihúz. Hiszen bármikor előfordulhat, hogy beakad valahova a körmöd, így letörik, beszakad, esetleg elkezd lepattogni a körömlakk és azt kell megigazítani.

Jelenleg a piacon többféle reszelő fajtát különböztetünk meg egymástól. Ezek a következők: gyémántporos, fa, papír-, fém- vagy szivacsos tömbreszelő, más néven buffer. A választás egyénenként eltér, ugyanis a tökéletes körömreszelő mindenkinek mást fog jelenteni.

Lehet, hogy több fajtát is kipróbálsz, mire megtalálod a számodra legmegfelelőbbet – mind formára, mind durvaságra, azaz szemcsézettségre, mind a körmeid szempontjából. Amire nagyon figyelj: Minél magasabb a szemcseméretet jelző szám, annál finomabb reszelővel van dolgod. Természetes köröm esetén mindenképpen finomabb reszelőt használj, mint műköröm viselése esetén.

Körömreszelő kerestetik

A gyémántporos fémreszelő, ahogy a nevében is benne van, gyémántporral borított. Ez a por eltérő finomságú, a reszelőt általában műanyag nyéllel látják el. Természetes köröm esetén jó választás. Tartós darab és fertőtleníthető.

Aztán ott van a papírreszelő, amely többféle formájú kivitelben, változatos színben és mintázattal kapható. Van egyenes és íves változat is, hogy könnyedén kiválaszthasd melyik áll leginkább kézre használat közben. Ez mindenkinél egyedi. Mivel anyaga általában fa, papír vagy műanyag, kedvező az ára. Az üvegreszelő meglehetősen strapabíró, hosszú távon költséghatékonyabb megoldás.

A szivacsos tömbreszelőt, vagyis a buffert inkább a körömfelület csiszolására, polírozására használják. Műköröm elkészítése után a formára reszelt felület finomítására, vagy lakkzselé készítése előtt a köröm megfelelő előkészítésére használható a lakkzselé tökéletes tapadása érdekében.

körömápolás,körömreszelő,moyra
Forrás: moyra
Körömápolás otthon: a megfelelő körömreszelő kiválasztása

Körömápolás otthon

Ha sikerült kiválasztanod a megfelelő reszelőt és polírozót, ne feledkezz meg a körömerősítő folyadékról és a szép fényt adó fedőlakkról sem mely egészséges külsőt kölcsönöz a körmöknek. Persze a neked tetsző színek használata is fontos lehet számodra, hogy divatos légy ám a körömápolás a körmök tisztításával, megerősítésével kezdődik.

Vagyis, ha azt tapasztalod, hogy könnyen beszakadnak és megrepednek a körmeid, akkor érdemes hatóanyagokban gazdag ápolókat használni akár kúraszerűen, valamint kerülni azokat a kozmetikumokat és vegyszereket, amik száríthatják a körmöt és a körömbőrt. Ezzel lehetőséget adsz a körömlemezeknek megerősödni. Tippünk: mosogatás és takarítás során mindig használj gumikesztyűt!

Ha gyengének és töredezettnek érzed körmeid, egyszerűen reszeld formára a végét – fontos, hogy ne vágd! –, polírozd le gyengéden a felületet, hogy eltávolítsd az elszíneződéseket majd kend át körömerősítő folyadékkal. Kis idő elteltével, ha teljesen megszárad a felület vidd fel a fényt adó fedőlakkot is.

Tápláló körömolaj házilag

Mindössze egy üres körömlakkos üvegre, egy kicsi tölcsérre és néhány esszenciális hozzávalóra lesz szükséged. Tölts az üvegbe egy evőkanál mandulaolajat, adj hozzá néhány csepp E-vitamin olajat és ízlés szerint levendula- vagy rózsaillóolajat. Rázd fel jól, és már kész is a házi körömápoló folyadékod, amit csak fel kell vinni a polírozott felületre. A tökéletes hatás érdekében ezt a tápláló keveréket masszírozd a körömbőrbe is.

Ha szeretnél Te is gyönyörű és erős körmöket, látogass el a Moyra oldalára, és válaszd ki az igényeidnek megfelelő olajos, balzsamos, valamint körömlakk állagú körömápolókat, Neked tetsző díszítőelemeket és színes lakkokat!