Így hárítsa el véglegesen a penészes káddal járó problémákat!

paramentesito,kád,fürdőszoba,pára,penész Forrás: Getty Images
A penészes kád kifejezetten kellemetlen probléma, hiszen a szúrós szagok kibocsátása mellett az emberi szervezetet is jelentősen roncsolhatják a baktériumok. Ismerje meg a penész eltávolítására alkalmas házi módszereket és a professzionális, biztos sikert hozó megoldást is!

Mit érdemes tenni, ha penészes a kád?

Sajnos az üzletekben kapható különböző penészeltávolítók nem mindig nyújtanak megoldást erre a kellemetlen problémára. Először is érdemes a fürdőszoba teljes területét és a kádat is alaposan megtisztítani, hogy a felületi szennyeződések eltűnjenek. A legnépszerűbb házi módszerek között a szódabikarbónával vagy bórral történő súrolási eljárások szerepelnek. Érdemes még kiemelni a teafaolajat is, amely szintén hatékony lehet a kádon található penész eltávolítására.

Manapság már számos penészölő spray és vegyszer kapható a boltokban, amelyek képesek megölni a penész kialakulását és elterjedését elősegítő baktériumokat. A kemikáliákat tartalmazó penészölő vegyszerek azonban az emberi szervezet számára károsak lehetnek. Az ilyen jellegű készítmények alkalmazása bőrirritációt, szemviszketést és számos további kellemetlen tünetet okozhatnak. Gyakori a bőr kipirosodása és a kiütések megjelenése, de a kötőhártya-gyulladás kialakulására is jelentősen megnövekszik az esély.

A kád esetében különösen fontos a használandó vegyszereket megválogatni, hiszen az ember bőrével napi szinten érintkeznek a káros kemikáliák. Amennyiben penészes a kád, célszerű inkább a megelőzésre fókuszálni, és még csírájában elfojtani a penész kialakulására való esélyt. A penész szakszerű és egészségügyi szempontból biztonságos megelőzésére a Páramentesítő.hu kínálatában elérhető párátlanító készülékek jelentik a leghatékonyabb megoldást.

páramentesítő,fürdőszoba,kád,penész.
Forrás: paramentesito.hu
Így hárítsa el véglegesen a penészes káddal járó problémákat!

Miért a párátlanító készülékek a legalkalmasabbak a penész eltávolítására?

A párátlanító eszközök azért hatékonyak a penész és gombák elszaporodásának megelőzésére, mert a levegőből képesek elvonni a káros baktériumoknak kedvező nedvességtartalmat. A nedvesség a penész kialakulásának és elterjedésének legfontosabb feltétele, ezért az optimális minőségű levegő biztosítása elengedhetetlen a lakásban. A magas páratartalom megszüntetésére a párátlanító készülékek nyújtanak egyszerű, de minden esetben hatékonyan működő megoldást.

A párátlanító eszközök alapvető működési elve, hogy a levegőben található felesleges nedvességet összegyűjtik a beépített tartályokba. Természetesen a párátlanítók már olyan érzékelőkkel rendelkeznek, amelyek tökéletesen képesek felmérni a levegő páratartalmát, és szükség esetén azonnal bekapcsolnak. A párátlanítók továbbá néhány nap alatt képesek a falakban található nedvességet is elvonni, így a lakás többi részében sem kell aggódni a kellemetlen, szúrós szagú penész kialakulásától.