Híres emberek, akik mind 27 évesen mentek el

27 club,jimi hendrix,amy winehouse,kurt cobain Forrás: Pinterest
Jimi Hendrix a 20. század egyik legmeghatározóbb rock zenésze volt, Amy Winehouse külünleges hangszínét senkiével nem lehet összetéveszteni, Kurt Cobain pedig a Nirvanaval korszakot alkotott. De a három énekest nem csak a zene köti össze. Mindhárman idő előtt, 27 éves korukban hunytak el és ezzel felvételt nyertek a 27-esek Klubjába. De mi is ez a klub és kik a tagjai?

1969 és 1971 között, csupán két év leforgása alatt a zenevilág elvesztette Jimi Hendrixet, Brian Jonest, Janis Joplint és Jim Morrissont. A haláluk felkavarta a médiát, hiszen mindannyian tragikus körülmények között hunytak el és mind 27 évesek voltak.
A Club 27 kifejezést később, 1994-ben kezdte használni a populáris kultúra, amikor Kurt Cobain szintén 27 éves korában végzett magával. Azóta a 27-esek Klubja azokat a zenészeket, színészeket, sportolókat jelenti, akik 27 évesen, gyakran rejtélyes körülmények között hunytak el. Az évek alatt a tagok száma sajnos csak gyarapodott, olyan világsztárokkal, mint a színész Anton Yelchin vagy Amy Winehouse énekesnő.

Az interneten rengeteg összeesküvés-elmélet olvasható a 27-esek Klubjával kapcsolatban. Vannak, akik szerint megrendezett gyilkosságokról van szó, mások úgy gondolják: egy titkos szekta állhat a háttérben. Persze ezek csupán feltételezések, kitalációk. A legtöbbek által elfogadott magyarázatnak a hírességek életkorához és függőségeihez van köze. A 30-hoz közel, a 20-as évei végén mindenki végiggondolja az addigi életét. Sokaknak nagy változásokat hoz ez az időszak, amit nehezen dolgoznak fel. És ha ehhez a hírnév terhe és a káros szenvedélyek is társulnak az könnyen vezethet katasztrófához.

Lehet, hogy soha nem derül fény a 27-es Klub titkára, de az biztos, hogy ennek a klubnak senki nem akar a tagja lenni.

Nézzétek meg, hogy kik voltak a Club 27 leghíresebb tagjai!