Hogyan érdemes nem megalázni a gyerekedet, ha önkielégít?

Az önkielégítés a nemi érési folyamat egyik természetes velejárója. De hogyan készüljünk fel szülőként, ennek a korszaknak az eljövetelére?

Nekem nincs gyerekem, unokahúgom és unokaöcsém van, de velük is beszélgetek a testükről – nyilván ahogy egy öt és hét évessel ilyesmikről beszélgetsz. Egyelőre ott tartunk, hogy van olyan is, hogy a fiúk a fiúkba, a lányok meg a lányokba szerelmesek. Próbálom az iskolai erkölcstant feloldani:)

Hű, én nagyon bírom az The Invention of Lying című filmet (magyarul a csodálatos Lódító hódító címet adták neki) – arról szól, hogy a olyan világban élnek, ahol nincs hazugság, kamuzás, mindenki simán mindig mondja, amire gondol. Az a jelenet, amikor az első randi előtt elmondja a csaj az érte jött pasinak az ajtajában indulás előtt, hogy épp most nyúlt magához, ahogy azt randi előtt kell…tökéletes)

Tényleg képzeljétek el, hogy olyan világban élünk, ahol simán lehet beszélgetni a szexről, önkielégítésről, bármi testhez kapcsolódó dologról anélkül, hogy leégne a pofánk. Mondjuk pont olyan párbeszéd lenne az önkielégítés, mint a “Most voltam fodrásznál” vagy a “Mit hoztál a boltból?”.

Szóval összeszedtem szerintem hiteles oldalak, szakemberek gondolatait arról, hogyan beszélj a gyerekeddel az önkielégítésről.

Az biztos, hogy ez az egész egy folyamat, vagyis sokkal könnyebb dolgod lesz, ha már kicsi korától beszélsz vele a testéről,

szóval vagytok egy olyan viszonyban, hogy ha először észreveszed, hogy “úristen, jaj, odanyúlt”, akkor tudjatok róla beszélgetni és nem ott kell elkezdeni ezt az egészet.

A szexsuli cikke itt nem ér véget.

A folytatásért kattints ide!