Miért vonult vissza Cameron Diaz hat évvel ezelőtt?

Borítókép: Miért vonult vissza Cameron Diaz hat évvel ezelőtt? Forrás: Getty Images
Cameron Diaz volt Charlie egyik angyala, a vígjátékok sztárja, valódi szexszimbólum. 2014 óta mégsem láthattuk őt a filmvásznon és sokan nem is tudják, hogy hová tűnt kedvenc színésznőjük.

Cameron Diaz 1972. augusztus 30-án született San Diegóban. Az apai oldalról kubai származású színésznő élete valódi amerikai álom. Diaz a gyerekkorát Long Beachen töltötte és bár a családnak nem volt sok pénze, a színésznő elmondta, hogy „igazán boldog gyerekkora” volt. Mindössze 16 évesen egy buliban leszólította egy fotós és a modellkedést javasolta neki. Diaz leszerződött az Elite Model ügynökséghez és 21 éves koráig modellként dolgozott. Szerepelt a Seventeen magazin címlapján, olyan márkáknak dolgozott, mint a Levi’s és a Calvin Klein, Japánban, Ausztráliában és Európában élt.

1994-ben az ügynökség javaslatára bármiféle színészi tapasztalat nélkül elment a Maszk szerepválogatására és megkapta Jim Carrey mellett a női főszerepet. A film hatalmas sikert aratott, ő pedig berobbant a köztudatba. Ezután Diaz egyre több filmes szerepet kapott és felhagyott a modellkedéssel. 2000-ben Drew Barrymore, Lucy Liu és ő lettek Charlie angyalai, ami az egész világon ismertté tette mindhárom színésznőt.

Cameron Diaz életében nem volt megállás. Két évtized alatt több, mint 40 filmben szerepelt, rengeteget utazott és modell munkákat is vállalt. Ő lett Hollywood egyik legkeresettebb színésznője, egy igazi szex szimbólum, akiért minden férfi oda volt és akire minden nő hasonlítani akart. 2010-re ő lett a leggazdagabb női sztár a Forbes listáján, szinte minden film, amiben szerepelt kasszasiker lett. Főleg vígjátékokban szerepelt, de komolyabb szerepei is voltak, és szinkronszínésznőként is dolgozott. A folyamatos pörgés mellett viszont kevés ideje maradt a magánéletre és még 40 évesen sem volt igazán komoly kapcsolata.

2014-ben, miután befejezte az Annie című film forgatását, úgy döntött, hogy visszavonul a színészkedéstől és a magánéletére koncentrál. A rajongókat váratlanul érte Diaz döntése, főleg mert a színésznő sokáig nem adott magyarázatott a visszavonulásra. 2015 januárjában, 10 hónap randizás után összeházasodott Benji Madden gitárossal. A következő években csupán néhányszor adott interjút, amik során elmondta, hogy mennyire elfáradt a filmezésben és az utazásban, és szünetre van szüksége. 2019-ben az InStyle-nak adott exkluzív interjút, amiben beszélt a döntéséről, arról, hogyan érzi magát most és mire készül a jövőben.

Szerintem a 40-es éveid a legjobbak. Csak őszintének kell lenned magaddal és képes vagy változtatni, mert már van négy évtizednyi tapasztalatod.
Cameron Diaz

„22 évesen már tudtam milyen a hírnév, ez 25 éve volt – rengeteg idő. Ahogy én látom több, mint az életem felét a nyilvánosságnak adtam. Úgy érzem, hogy rendben van, ha most tartok egy szünetet és átgondolom hogyan akarok élni és mi a helyem a világban. Nem hiányzik a szereplés… Annyi mindent csináltam már és elégedett vagyok a sok kalanddal, amit megéltem. Most jó helyen vagyok… Szerintem a 40-es éveid a legjobbak. Csak őszintének kell lenned magaddal és képes vagy változtatni, mert már van négy évtizednyi tapasztalatod…Minden percért hálás vagyok. Szeretnék jobb és mélyebb kapcsolatot az emberekkel, akik körülöttem vannak. Ez természetesen a férjemre is vonatkozik. Az, hogy hozzámentem a legjobb dolog volt, ami történhetett velem. Ő a legjobb…” -írta Diaz.

Bár filmekben 6 éve nem szerepelt, a közösségi médián még mindig aktív, könyveket írt az egészséges életmódról és interjúkat ad. Nem zárja ki, hogy egyszer visszatér a filmvászonra, de a közeljövőben biztos, hogy mással lesz elfoglalva, mivel 2020 januárjában megszületett Cameron és Benji kislánya, Raddix. A színésznő két évtized reflektorfény után most élvezi azt, hogy foglalkozhat saját magával és a szeretteivel, családot alapított és köszöni szépen, Hollywood nélkül is igazán jól van!

Nem Cameron Diaz az egyetlen, aki otthagyta Hollywoodot. A galériánkban láthattok 8 másik hírességet, akik a magánéletüket választották a sztárság helyett!