Energetikai orgazmus? Itt az ideje, hogy megtapasztald!

Borítókép: Energetikai orgazmus? Itt az ideje, hogy megtapasztald! Forrás: Getty Images
A hagyományos szeretkezés során az idő legnagyobb részében görcsösen az orgazmus elérésére koncentrálunk, így kihagyjuk a szexuális élvezet minden finomságát. Ahhoz azonban, hogy elérjük a teljes testes orgazmust, nélkülözhetetlen, hogy ismerjük önmagunkat, a testünket, és az energiaközpontjainkat is.

Az energiaközpontok (csakrák) a test kardinális pontjaiban helyezkednek el. Ezek a pontok olyan helyek, ahol az idegkötegek összeolvadnak, így a test ezen pontjainak mindegyike aktív idegi energiával rendelkezik. Ezért van az, hogy a különböző érzetek, erős érzelmek a test egy bizonyos pontján jelennek meg, így például a fejfájás a homlokban, az izgatottság a nemi szervekben, a félelem a gyomorban, a szorongás a torokban.

A kezdő lépések

Ahhoz, hogy átélhessük az energetikai orgazmust, el kell felejtenünk, amit korábban gondoltunk és tudtunk a hagyományos orgazmusról.

Kezdő lépésként fel kell szabadítanunk az energiablokkokat, és biztosítanunk szükséges az energia szabad áramlását. A szabad áramlás csak akkor jöhet létre, ha a test mentes a korlátozó blokkoktól (ebben a Tantra masszázs sokat segít). Ezek a blokkok fizikai és energetikai szinten egyaránt előfordulnak. A testmozgás, a jógagyakorlatok, a masszázs segíthetnek a fizikai blokkok feloldásában, míg a légzőgyakorlatok, az energetikai oldások, a meditáció az energetikai blokkok oldásának a hatékony módszerei. Ez az előkészület mindenképp szükséges ahhoz, hogy a testünk nyitott és befogadó állapotban legyen.

Miután megvannak az alapok, elkezdhetjük magunk is átélni a teljes testes orgazmust. Minden azon fog múlni, hogy mennyire tudunk megtapasztalni, minden érzékszervünkkel jelen lenni és önmagunkkal szemben megengedőek lenni.

Az orgazmikus energiák életre keltése

Ahhoz, hogy orgazmikus energiákat keltsünk a testünkben, légzőgyakorlatokra lesz szükségünk. Lélegezzünk mélyeket, egészen a gyomrunkig, és eközben örvénylő mozdulatokkal mozgassuk a testünket. Az energia oda áramlik, ahol az elménk jár, ezért fontos, hogy az elménk segítségével irányítsuk az energiát. Képzeljük el, hogy az energia a szívbe áramlik. Ha ezt képesek vagyunk elérni, akkor az energia orgazmus öröme a tízszeresére nő, és a szívből kisugározódva szétáramlik a testbe. Tapasztaljuk ezt meg minél többször, hogy a következő szintre léphessünk.

A hangok bevonása

Ebben a szakaszban fontos, hogy hangokat is adjunk. Ne tartsuk vissza magunkat az öröm kifejezésében, mert ha visszatartjuk a hangokat, akkor korlátozzuk magunkat az energiaorgazmus megélésében. Hogy könnyebb legyen ez a lépés, érdemes mantrákat, szótagokat, hangokat hallatni. Az is lehetséges, hogy szerető szavakat mondunk partnerünknek. Kilégzés közben hallathatjuk a HA szótagot, vagy akár az AUM szócskát is.

Engedjük el magunkat, és engedjük meg magunknak a gyönyört. Ha mindhárom lépést megtettük, akkor adjuk át a testünknek az irányítást, ne próbáljuk kontroll alatt tartani és éljük meg a teljes testes orgazmust!

Az energia felszabadítás „mellékhatásai”

Néha előfordulhatnak nem kívánt mellékhatások, miközben felszabadítjuk a szexuális energiánkat. Lehet, hogy sírni fogunk, dühösek leszünk, vagy feltörnek régi, elfeledett emlékek. Ezeknek az az oka, hogy érzelmeink felhalmozódtak, és amikor feloldódunk feszültségeinkből az egész testes orgazmust követően, akkor ezek az érzelmek is feloldódnak és elárasztják a testünket. Fontos, hogy ezeket az érzelmeket is megengedjük magunknak, hiszen bennünk voltak, de most végre el tudjuk őket engedni. Jó hír azonban, hogy ezek a nem kívánt érzelmek nem tartanak tovább 1-2 percnél.

Ha esetleg elsőre nem sikerül átélned az egész testes orgazmust, akkor ne keseredj el! A türelem és a gyakorlás ugyanis kulcsfontosságú, amikor energia orgazmusról van szó. Előfordulhat, hogy már elsőre szerencséd lesz és elképesztő érzéseket fogsz átélni, de lehet, hogy kell pár alkalom, amíg megtanulod. Koncentrálj az előkészítő munkára, mert minél inkább gyakorlod, annál inkább jó úton haladsz! Hidd el, ez a mélyre ható gyógyító élmény megéri az erőfeszítést és a türelmet!

A masszázs megmutathatja az utat, hogyan válj virtuózzá, örömteli, boldog, emberré, és hogyan válj igazi teremtővé. A testünk, önmagunk és az energetikánk megismerése a kulcs ahhoz, hogy végre otthon érezzük magunkat a testünkben.

Gyere el tantrikus masszázs tanfolyamomra és tapasztald meg, milyen az, ha a tested minden hangszere egyszerre szólal meg!

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

https://kamadeva.hu/

Nézd meg 8 további tippünket is a hosszabb és intenzívebb orgazmusért!