Eláruljuk a titkot: így emelheted magasabb szintre intim együttléteidet!

Borítókép: Eláruljuk a titkot: így emelheted magasabb szintre intim együttléteidet! Forrás: Getty Images
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a modern tudomány is megerősíti azt, amit már az ókoriak is tudtak; az egészséges intim kapcsolat mélyrehatóan javítja a testi és lelki egészséget. A tantra és a taoizmus úgy tekint a szexualitásra és az orgazmusra, mint a fiatalság örök forrására. Akkor miért ne adjunk magunknak esélyt, hogy elmélyedjünk a gyógyító szexualitásban?

A tantrikus masszázs gyógyító ereje

Manapság sokan döntenek úgy, képzett szakemberhez fordulnak, hogy megélhessék a tantra masszázs áldásos hatásait. (Eredeti tantra masszázst, és nem a tantra név mögé bújt erotikus masszázst.) Ezek a masszázsok minden bizonnyal technikailag korrektebbek és precízebbek, azonban elszalasztanak egy hatalmas lehetőséget; az intim kapcsolódás megélését a partnerünkkel. Pedig nincs még egy olyan élmény, amely úgy egyesíti a párokat, mint a tantrikus masszázs.

Tartsd életben a szikrát!

Ahhoz, hogy hosszú és boldog párkapcsolatot élhessünk meg, nagyon fontos, hogy életben tudjuk tartani a tüzet. És ez – talán már saját tapasztalatból is tudjuk- nem is olyan egyszerű. Amikor a kapcsolatunk elején vagyunk, leginkább “nyulakra” hasonlítunk szexuális aktivitás szempontjából: bárhol és bármikor kívánjuk partnerünkkel a szexet. Néhány hónap, vagy év elteltével azonban elillannak a “nászút hormonjai”, egyre kevésbé vagyunk spontának, és lehet, hogy a szex is unalmassá válik.

Ennek a szinte elkerülhetetlen forgatókönyvnek a megoldására sok pár a kísérletezést választja: édes hármas, BDSM, swinger klubok, szerepjátékok. Lehet, hogy ezek hatására újraéled a tűz, de az is lehet, hogy pont ezek hatására távolodnak el egymástól a partnerek vagy a szeretkezés kötelezettséggé válik.

Ezzel szemben a tantrikus masszázs - terápiás jelleggel- minőségibbé és tudatosabbá teheti a szexualitást, így sokkal magasabb szintre is emeli. Általa újraéled az eredeti tűz, jelen marad a szikra, visszatér a szenvedély, és a ruhaletépős pillanatok.

Engedd el a céljaidat (legalábbis a szexben)!

Manapság a szex túlnyomó részt férfias, azaz célorientált. Egy kis előjáték, majd behatolás, gyors orgazmus, és már túl is vagyunk a feszültség levezetésen, a gyors kielégülésen. Ezzel szemben a tantrikus masszázs eltávolítja a célelemet a szeretkezésből. Megszűnik a nyomás, és megnyílik a korlátlan élvezet végtelenségének az ajtaja. Nincs teljesítmény- és megfelelési kényszer, szorongás, és az orgazmus megélésének a kényszere is a háttérbe szorul - és ezek még csak a fizikai előnyök. Ha érzelmileg közelítjük meg, akkor a tantra masszázs által növekedhet az önbizalmunk, az önbecsülésünk, motiváltabbá válhatunk és mélyebb kapcsolatot is eredményezhet partnerünkkel. További előnye, hogy lecsillapítja az elmét, fokozza az élvezetet, és közelebb kerülhetünk általa önmagunkhoz.

Csak lassan a testtel!

A mai világban folyamatosan rohanunk, időhiánnyal szenvedünk. Ezzel szemben a tantra masszázs rendkívül lassú. Szinte megáll az idő. Ennek a megélése és adása magasabb szintű tudatosságot igényel, ugyanis fontos, hogy jelen legyünk. Ha jelen vagyunk, akkor meg tudjuk teremteni azt a biztonságos teret, amiben együtt fejlődhetünk, és megélhetjük a szenvedély rendkívüli állapotát. A tantra masszázs időt igényel, és minél lassabban végezzük, annál hatékonyabb lehet, és annál jobban érezhetjük magunkat. Minél lassúbb a folyamat, annál inkább közelebb kerülhetünk magunkhoz, és partnerünkhöz is. Minden feszültség elillan, képesek leszünk a jelenben lenni, elnyújtani az intim együttlétet, és megtapasztalni magunkat, és a másikat is.

Légy jelen a testedben!

A tantrikus masszázs egyik rejtett titka a megtestesülés. Mind a masszázst adónak, mind a fogadónak jelen kell lennie a testében. Ez teszi ugyanis lehetővé, hogy átérezzék az élményt. Ha megnézzük, hogy általában a társadalomban hogyan éljük meg a szexuális élményeinket, akkor láthatjuk, hogy ez leginkább fantázián keresztül történik. Ez pedig a megtestesülés poláris ellentéte. A fantázia, és az illúzió fejhez kötött, nem pedig a testhez. A tantrikus masszázs megadja nekünk azt a lehetőséget, hogy visszatérjünk a testünkhöz, a teljes testi jelenléthez, az „itt és mosthoz” és akár egész testes orgazmust is megélhetünk.

Tudj önfeledten adni és kapni!

A tantrikus masszázs lényege, hogy az egyik partner a másik szolgálatába álljon. Ez két irányban nyilvánul meg; az egyik ad, a másik elfogad. A fogadó fél megengedi magának, hogy önző legyen - mert általában az az elvárás, hogy csak adjunk-, így felszabadulhat az adás kényszerének a nyomása alól. Ezt az elvárás nélküli érzést aztán tovább vihetjük a szeretkezésbe is. Ha nincsenek elvárások, és az elvárásoknak való megfelelési kényszer is kikerül a repertoárból, akkor az egész együttlét lényege megváltozik. Így a nők számára könnyebben elérhető az orgazmus, a férfiak pedig tovább bírják, mert stresszmentesek.

Ugyanígy az ajándékozó számára is ugyanolyan élvezetes a cselekedet, ha a partnere a szolgálatába áll. Mivel a masszázs meztelen, így kiszolgáltatottak vagyunk, és “kénytelen” bizalmat szavazni a masszázst kapó fél, hiszen az adó teljes mértékben megtapasztalhatja a partnerét. Felfedezheted a testét, teljes fizikai valójában.

A masszázs megmutathatja az utat, hogyan válj virtuózzá, örömteli, boldog, emberré, és hogyan válj igazi teremtővé. A testünk, önmagunk és az energetikánk megismerése a kulcs ahhoz, hogy végre otthon érezzük magunkat a testünkben.

Gyere el tantrikus masszázs tanfolyamomra és tapasztald meg, milyen az, ha a tested minden hangszere egyszerre szólal meg!

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

https://kamadeva.hu/

Egy fotós megpróbálta fotókon visszaadni idegen párok hálószobájának intimitását. Szerinted sikerült?