JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Elmaradt coming outok, elcseszett életek – Emberek, miért hagyjuk ezt?

Borítókép: Elmaradt coming outok, elcseszett életek – Emberek, miért hagyjuk ezt? Forrás: Getty Images/With love of photography
Egy társadalmi rendszerben, amely a kiközösítésre, bűnbakkeresésre és tabusításra épül, senki sem lehet biztonságban. Még te sem! A következő lépés a szex vagy bizonyos pozitúrák betiltása lesz, mint a középkorban? Na ne már!

A coming out útja baromi nehéz lehet – olvastam most rengeteg történetet, beszélgettem ismerősökkel, barátokkal, illetve érzékelem – az LMBTQ+ barátaim életén keresztül – hogy még akkor is nagyon nagy teher, ha egy elfogadó családban nősz fel és van, aki segítsen neked. Nyilván egy olyan társadalomban, ahol azért bántanak, beszólnak, kiközösítenek, mert meleg vagy biszex, netán transz, nagyon nehéz szeretni és elfogadni magadat. Egy olyan társadalomban, ahol még a heteroszexről sem igazán beszélnek/tanítanak semmit az iskolákban…

“Érzelmi ridegtartás” – ennek az érzésnek már csak később adtam nevet – amikor leesett, hogy mi is történt velem igazából. Nagyjából másfél évig voltunk együtt még jó sok idővel ezelőtt egy pasival, aki sajnos magának sem ismerte be, hogy meleg, nevezzük Jének.

A most már vállaltan meleg barátom mesélte – aki nem Jé – hogy neki korábban még menyasszonya is volt, akit ugyan szeretett, de – így fogalmazott – “nem tudott érzelmileg annyit adni az a heterokapcsolat neki, amennyit egy pasival át tudott élni.” Ő végül odaállt a csaj elé és megmondta neki, hogy mi a helyzet.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Nézd meg, kik azok a hírességek, akik felvállalták, hogy saját nemükhöz vonzódnak!