Salma Hayek: Majdnem belehalt a Covid-fertőzésbe

Borítókép: Salma Hayek: Majdnem belehalt a Covid-fertőzésbe Forrás: GettyImages/NBC
Hollywood latin dívája, Salma Hayek (54) majdnem belehalt a Covid-fertőzésbe – derült ki egy Variety magazinnak adott interjújából. A színésznő a pandémia egészen korai szakaszában betegedett meg és a vírusfertőzés következményeivel több, mint egy éven át küzdött. Hayek állítja, a mai napig nem állt helyre teljesen az egészsége.

„Megfázásszerű tünetekkel indult, ezért nem gondoltam semmi rosszra, de amikor napok múltán sem javult az állapotom, hanem egyre romlott, az orvosom azonnal beutalt a kórházba. Én azonban nem akartam befeküdni, és azt válaszoltam neki, hogy ha már muszáj, inkább itthon halok meg.”- emlékszik vissza betegségére a színésznő.

Hayeknek hét hetet kellett teljes izolációban töltenie saját házában egy kifejezetten betegápolásra berendezett, lélegeztető géppel is ellátott szobában és mindvégig szakavatott, gondos ápolást kapott. Ennek ellenére a színésznő a mai napig nem nyerte vissza a betegség előtti kirobbanó formáját:

„Korántsem érzem magam olyan energikusnak, mint a betegségem előtt. Idegesít, hogy még egy évvel később is sokkal fáradékonyabb vagyok és az intenzívebb terheléstől gyorsan kifulladok.”- mondta.

Szerencsére szövődmény nem alakult ki a színésznőnél, ezért idén áprilisiban újra forgatni kezdett a „House of Gucci” című produkcióban, amelyben mellékszereplőt játszik Lady Gaga és Adam Driver mellett. Hayek örül a lehetőségnek, ami tulajdonképpen a betegség utáni első komolyabb megkeresése.

A következő sztárok ugyancsak átestek a koronavírus-fertőzésen: