Borítókép: Derült égből édeshármas - az egy dolog, hogy mindenkit izgat, ám a valóság gyakran kijózanító

Derült égből édeshármas - az egy dolog, hogy mindenkit izgat, ám a valóság gyakran kijózanító

Régen rossz, ha csak ettől várjátok a szexuális életetek fellendülését. Ha nem beszélitek meg, nem fektetitek le a szabályokat, csalódás, de akár további konfliktusok forrása is lehet. Mert elképzelni sokkal könnyebb, mint jól csinálni.

Javában túl voltak már a vacsorán, amikor leesett neki, hogy aznap este nagy valószínűséggel két nővel fog hazamenni az étteremből. Matt barátnője ezúttal egy ismerősét is elhívta vacsorázni; a szintén biszexuális lány pedig egész este célozgatott, nem rejtette véka alá a vonzalmát. No nem a srác iránt.

"Ez egyáltalán nem volt ellenére a barátnőmnek, sőt. Ők ketten addig-addig évődtek egymással, míg a párom egyszer csak felém fordult és kibökte, szerinte mekkora poén lenne, ha kipróbálnánk hármasban.

Majd anélkül, hogy ezt előtte megbeszélte volna velem négyszemközt, a lányt kérdezte meg, gondolt-e már arra valaha, hogy egy vegyes párossal próbálja ki az együttlétet.

A telefonomba bújtam, úgy tettem, mintha ott se lennék; végtére is nem sokat vesződtek azzal, hogy engem is bevonjanak az érdekes fordulatot vett beszélgetésbe. Azért azt se mondanám, hogy ellenemre volt a dolog, de hogy egy kissé hirtelen történt, az is biztos. Rendeztük a számlát, a helyről pedig már hármasban távoztunk."

Bár az édeshármasról előszeretettel fantáziálunk, az igazság az, hogy a legtöbb ember, amikor oda jut, voltaképpen fogalma sincs, hogyan csinálja.

Elképzelni sokkal egyszerűbb, mint a valóságban a tettek mezejére lépni
mondja Dr Justin Lehmiller.

Az amerikai Kinsey intézet kutató szexuálpszichológusa szerint az éles helyzet gyakran egészen más, mint az a kép, ami a fejünkben él az édeshármassal kapcsolatban. Lehmiller doktor ezt egy kutatási eredménnyel is alá tudja támasztani: 18 és 87 év közötti embereket kérdeztek ki szexuális szokásaikról, fantáziáikról. Sokan számoltak be arról, hogy mind közül az édeshármas volt az a formáció, ami legkevésbé találkozott az elképzeléseikkel.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy olyan alapvető kérdéseket le tudj tisztázni előtte magadban és az állandó partnereddel egyaránt, hogy mi motivál, miért szeretnéd kipróbálni?

Az újdonság varázsa izgat? Magad miatt próbálod ki, vagy csak a párod kedvére akarsz tenni vele?

Szakértők leginkább stabil kapcsolatban élőknek tanácsolják, hogy belemenjenek egy ilyen felállásba. Szerintük régen rossz, ha például arra szeretnétek használni az édeshármast, hogy felpezsdítse a szexuális életeteket. Ha közted és a partnered között nincs meg az összhang, egy ilyen "kísérlet" akár további problémák forrása is lehet. Ugyanakkor a harmadik fél igényeit, elvárásait sem szabad figyelmen kívül hagyni, mert ezen is félrecsúszhat a dolog.

Érvek és ellenérvek: minden, amit az édeshármasról tudni kell