Ooops... hát mi van veled Britney? Tovább gyűrűzik a #FreeBritney botrány

Borítókép: Ooops... hát mi van veled Britney? Tovább gyűrűzik a #FreeBritney botrány Forrás: Getty Images
Adott egy túl korán, túl sikeressé vált fiatal lány. Adott egy pénzéhes apa, aki csak a dollár milliókat látja a szeme előtt és akinek eszébe se jutott, hogy széthajszolja és mentálisan teljesen felőrli saját lányát. Britney Spears 12 éve gyámság alatt él, teljes vagyoni döntéshozatali ellehetetlenítésben.

Britney Spears 2008-as idegösszeroppanása, önmagát tarkopaszra borotválása, majd pszichiátriai kezelése után, apja 'ideiglenes' gyámsági kérelmet adott be lánya gondviselésére. A kaliforniai bíroság megadta a jogot, mondván az énekesnő a megélt traumákat követően alkalmatlan önmaga ellátására és saját pénzügyei kezelésére.

Mégha igaz is, hogy Britney a mentális megborulás utáni időszakban képtelen volt józan döntéseket hozni és a gyámság egy támogató megoldás volt, a dollár milliókat számláló, hírnévvel járó vagyon kezelése, az énekesnő feletti felügyelet, az évek alatt nem lazult: Britney 12 éve nem rendelkezhet szabadon vagyonáról, nem hozhat döntéseket üzleti befektetéseivel, vállakozásaival kapcsolatban. A 39 éves világsztár apja, Jamie Spears 2019-ig törvényes jogot gyakorolt arra, hogy felügyelje és döntéseket hozzon Britney pénzügyeivel, egészségével, üzleti ügyleteivel és személyes életével kapcsolatban. Mindezek ellen tiltakoznak a sztár rojongói, a #FreeBritney kampánnyal.

A családon belüli ellehetetlenítés és kizsigerelés egyes részletei a napokban láttak napvilágot, miután Britney és ügyvédje dokumentumokat nyújtottak be annak érdekében, hogy a gyámság-eddig elfedett- részletei napvilágra kerülhessenek. Mindez, Britney függetlenedési szándékának egyik nyomatékos lépése volt. A részletek felfedését követően, Britney egykori párja Justine Timberlake nyilvánosan bocsánatot kért, az énekesre tett korábbi nyilatkozatai miatt és Paris Hilton is Britney mellé állt a gyámság feloldási ügyében. A Netflix időközben bejeletette: dokumentumfilmet készít az énekesnő traumokkal teli életéről és az utóbbi tizenkét év történéseiről.

Forrás: Getty Images

Ki gondoskodik róla?

Britney rajongói kitartóak, kampányolnak és támogatják az énekesnőt függetlenedésében. Britney szándékai tiszták, véget szeretne vetni a kiszolgáltatott élethelyzetének. Némi összeférhetetlenség azért itt is adódik. Legfrissebb nyilatkozatában a fokozatosság elvét kérte: csak lépésről-lépésre haladva szeretné visszakapni jogait saját életéhez. Britney, apjában már nem bízik. Perben állnak, mely során az apa mindent megtesz annak érdekében, hogy lánya gyámság alatt maradjon és vagyonát ne tudja szabadon kezelni. Lynne Spears, az énekesnő anyja az a személy, aki némi bizalmat kapott. Lynne szeretné, ha lánya önállóbb lehetne, de ő is biztos benne, hogy Britney pszichés állapota féktelen költekezéshez vezethetne, így ő is tartaná a gyámságot, csak lazább keretek között.

Kézről kézre adják

Britney gyámsága már nem az apjánál van. A férfi 2019-ben, rossz egészségi állapota miatt átadta a gondviselői szerepet Britney menedzserének, Jodi Montgomery-nek. A vagyon felett és legfőbb kérdésekben ő 2020 augusztusáig dönthetett. Majd feltűnt a képben Britney anyja is, aki szintén szerette volna megszerezni a gyámságot. Az énekesnőt kézről kézre adják és ez így volt kicsi gyerekkora óta. Szülei, miután felfedezték, hogy lányuknak van érzéke a zenéhez, jól énekel, nem idegen tőle a szereplés, egyik képzésről a másikra hurcolták. Ami bőrt le lehetett húzni róla, csak hogy jó irányba íveljen a karriere, azt mind lehúzták róla a szülők. Észre se vették közben, hogy a saját lányukat veszítették el, megfosztották a normális élet lehetőségétől és áruként, üzleti befektetésként használták. Nincs vége még az ügynek, de egy nagy vesztesét már biztosan látjuk ennek a történetnek. Ő nem más, mint Britney, a mentális problémáival és az évek óta hanyatló karrierével.

Íme pár híresség, akiket saját szüleik tettek tönkre: