Az allergia, mint népbetegség

allergia,népbetegség,megelőzés,germicidlámpa Forrás: germicidlampa.hu
Sosem felejtem el, mikor gyermekkoromban édesapám elmesélte, hogy nem volt mindig allergiás, ez csak később alakult ki nála, de azóta sem tudja, mi okozta. Most már egy szezont sem bír ki injekció nélkül. Önnel is hasonló dolog történt?

Évről évre növekszik az allergiától szenvedők száma, azonban sokan csak találgatni tudnak, mi okozza. De muszáj végigszenvedni azokat a napokat? Lássuk, mivel csökkenthetőek a tünetek!

A semmiből jövő allergia

Az allergiások száma nagyon megnövekedett az utóbbi időben. Azt mondják, lehet öröklött vagy szerzett, de az is előfordulhat, hogy idővel olyan dologgal kapcsolatban alakul ki érzékenység, ami korábban nem zavarta a beteget. Tudtad, hogy ha túlzottan ki vagyunk téve valaminek a mindennapok során, akkor esélyes az allergia kialakulása?

Kutatói vélemény

Számos kutatás kering a világban az allergia kialakulásával kapcsolatban, amelyek között különböző teóriákat olvashatunk. A legészszerűbb eredmények közül olvashatsz most néhányat!

Számos kutató úgy véli, hogy szabályosan burokban élünk, vagyis túl jó a higiénia, emiatt az immunrendszer nem eléggé edzett, legalábbis nem annyira, amennyire szükséges lenne. A régi idők gyermekei sokkal több baktériummal találkoztak, mint manapság; például a vidéki lét, a háziállatok, a kinti játék, a szorosabb közösségek, és egymástól elkaphattak különböző betegségeket is. Ma már a szülők eleve sterilizált környezetet teremtenek a gyerekeknek, és óvják őket mindenféle baktériumtól. Ez rövid távon nagyon jó, mert kevésbé áll fenn a betegség veszélye, azonban hosszú távon már nem ennyire előnyös.

Az immunrendszer a betegséggel edzi magát, és az a jó, ha az egyén minél több betegséggel vagy allergiával találkozik. A túl steril környezet gyengébb immunrendszert eredményez.

Tünetek enyhítése

Ha már megvan a baj, és belekerültünk az allergia kínzó “gödrébe”, a mindennapok elviseléséhez valamiféle segítség után kell nézni. Az allergia elleni gyógyszerek ugyan hatékonyan csökkentik a tüneteket, de nagy árat kell fizetni, hiszen többnyire lelassítják a szervezetet, vagy édesapám injekciópéldáját véve; egyéb rosszullétek és mellékhatások kísérhetik az embert. Mindezek a mellékhatások természetesen kihatnak a munkánkra, tevékenységeinkre is. Ennél sokkal jobb megoldás, ha otthonra a Hollandimpex germicid lámpás légtisztítóit szerezzük be, amelyek hatékonyan megszűrik a levegőt, és otthon tünetmentesen élvezhetjük még az allergiás napokat is!

A légtisztítás mestere

A germicid lámpák nagy hatásfokkal, 254 nm-es sugárzással pusztítják el az olyan mikroorganizmusokat, mint a vírusok, gombák, a baktériumok vagy a penész. Mindezt zárt rendszerű légtisztító készülékekkel érheted el, amelyek ráadásul még környezetbarátak is! Teremts nyugodt légkört otthonodban és pusztítsd el a polleneket!