Borítókép: „A tested egy zenekar, melynek orgazmikus képességeivel úgy játszhatsz, mint egy virtuóz.” Forrás: Getty Images

„A tested egy zenekar, melynek orgazmikus képességeivel úgy játszhatsz, mint egy virtuóz.”

A mai rohanó világban teljesen megfeledkezünk magunkról, a boldogságunkról és az örömről. Rendszerint csak sóvárgunk a pozitív érzések után, hiszen megélni azokat nem tudjuk, mert mindig van valami, ami fontosabb annál. A szenvedélyt már rég elfelejtettük, a vágyainkat eltemettük, és talán egyetlen fizikai örömforrást ismerünk, amit csak a hagyományos szexualitáson keresztül élhetünk meg, ha egyáltalán megéljük.

A szexualitás és ami mögötte van

Évszázadokon át tabunak számított a szexualitás, hiszen otthon, a szüleinktől sem kaptunk megfelelő mintákat, nem ismerjük a szexualitás kultúráját. Az egyház és a különböző vallások még hozzátették ehhez a bűntudat érzését és ennek eredményeképpen vagy tagadjuk és elutasítjuk a szexet, vagy kizárólag ekörül forognak a gondolataink, hiszen nem találunk egyéb örömforrást.

Sok nőben azonban akár a szégyenérzet is megjelenhet, hiszen a szüzesség “áldott és szent” dolog, és annak elvesztése maga a bűn. Így kialakult bennünk a gátlásosság, a szorongás, a szexualitással kapcsolatos blokk, ami megmérgezheti a szexuális életet és magát az aktust is. Kellemetlen fizikai tünetek párosulhatnak a rossz érzések mellé - például a vaginizmus vagy a hüvelyszárazság -, nem beszélve a lelki tényezőkről, ami miatt tagadjuk és sokszor nem is tudatosan, de ódzkodunk az intim együttlétektől. Az ellentmondásoknak köszönhetően elménk egyre jobban küzd, és egyre nagyobb űr keletkezhet bennünk.

A szex akkor most jó, vagy rossz dolog?

A szexualitás nem csak a nemi aktusról, a fizika örömről, hanem magáról az életről szól. Az élet ugyanis nem más, mint az utódnemzés teremtő folyamata. Ha körülnézünk a természetben, akkor látjuk, hogy a növények, az állatok azért küzdenek, hogy az élet energiája új formában öntsön testet. A természet és az evolúció folyamatosan új életet teremt, így az ember is, hiszen mindennek és mindenkinek az a célja, hogy egy magasabb rendű formája és minősége jelenjen meg utódjában.

Ezért a szexualitás nem más, mint teremtés, egy új élet teremtése. A szexuális energia pedig nem más, mint maga az életenergia. Minden azon múlik, hogy mit kezdünk ezzel az energiával, és képesek vagyunk-e a szolgálatunkba állítani, ehhez pedig elengedhetetlen a szenvedély, az érzékiség és a szeretet.

A szexualitás az élet természetes velejárója, azonban nem mindegy, hogy milyen minőségben élünk vele!

Ha a hagyományos értelemben vett szexualitást vesszük alapul, akkor teremtünk, hiszen az utódunk általunk és belőlünk válik értelmes létezővé. Ha azonban csak fizikai örömöt keresünk a szexualitásban, akkor az csak átmeneti és múló kielégülés és állapot, aminek következtében nagyon hamar megjelenik újra a hiány és az űr.

Ám ha a fizikai örömszerzés mellé társítjuk a tudatosságot, akkor nem csak átmenetileg elégülhetünk ki és töltődhetünk fel, hanem tudatosságunkat is új szintre emelhetjük, és “újjászülethetünk”, új emberré válhatunk.

Nem csak egyetlen testrészünk alkalmas az öröm megélésére

Ha csak a testiségre, egyetlen testrészünkre összpontosítunk, az illúzió rövid időre hiteti el velünk, hogy minden rendben van. Az a bizonyos testrész egyetlen hangszere testünknek, míg ez utóbbi maga a zenekar. Ha csak egyetlen hangszert használunk a testünkön, akkor kevésbé hangzatos a szimfónia, és csak átmenetileg éljük meg a szenvedélyt, a beteljesülést, a boldogságot és az örömöt. Képzeld el, milyen lenne, ha az egész zenekar játszana, és minden hangszer egyszerre szólalna meg!

Sokan csak egyetlen hangszert ismernek, ezért előfordulhat, hogy nem tudják megélni a valódi örömöt, a kiteljesedést, és még szexuális problémáik is lehetnek, mert azt gondolják, hogy csak az a hangszer alkalmas az öröm szimfóniájának a megszólaltatására. Nem beszélve arról, hogy az is előfordulhat, hogy eddig rossz utasításokat kaptunk a testünktől, és tudatalattink is tele van blokkokkal, ami gátolja a szexualitás örömének megélését.

Elképzelhető, hogy nem ismerjük a módját, a lehetőségeit annak, hogy birtokoljuk és megértsük az öröm valódi mivoltát. Ez azonban lehetetlenné teszi számunkra, hogy a test zenekarának orgazmikus képességeivel úgy játsszunk, mint egy virtuóz.

Problémát okozhat az is, ha a partnerünkkel szeretnénk mindezt megélni, de képtelenek vagyunk rá, vagy a partnerünk nem képes megtapasztalni a vágyott örömöt. Ez frusztrálttá és elégedetlenné tehet minket, azt érezhetjük, hogy elszakadunk a másiktól, titokban éhezünk vagy éppen tagadunk, és összezavarodunk azzal kapcsolatban, hogyan találhatnánk erre megoldást. Aztán lehet, hogy eltűnődünk, hogy velünk van a baj.

Nem veled van a baj! Egyszerűen azt tanultuk meg, hogy rossz helyen és nem megfelelő eszközökkel keressük az örömöt. De vannak eszközök és módszerek, például az energetikai tantra masszázs, amelynek segítségével feltérképezheted a saját zenekarod, gyógyíthatod a lelked, feloldhatod a gátlásaidat, a blokkjaidat, és megtanulhatod élvezni a szexualitást.

A masszázs megmutathatja az utat, hogyan válj virtuózzá, örömteli, boldog, emberré, és hogyan válj igazi teremtővé. A testünk, önmagunk és az energetikánk megismerése a kulcs ahhoz, hogy végre otthon érezzük magunkat a testünkben.

Gyere el tantrikus masszázs tanfolyamomra és tapasztald meg, milyen az, ha a tested minden hangszere egyszerre szólal meg!

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

https://kamadeva.hu/

Tedd változatossá a szexuális életedet! És ehhez még akrobata mutatványokra sincs szükséged! Nézd csak!