mozsgásszervi fájdalom,munka,sport,fájdalom,kezelés,Déli Klinika Forrás: Deliklinika

A mozgásszervi betegségek komplex gyógyítása

Szinte mindenki megtapasztalja életének valamelyik szakaszában, vagy akár hosszú távon is a nyakfájás, hátfájás, derékfájás, térd vagy csípőfájdalom, illetve a különböző sportolással összefüggő mozgásszervi fájdalmak (pl. teniszkönyök, golfkönyök) kínjait.

Sokszor a fájdalom által okozott mozgáskorlátozottságot, valamint az életminőség jelentős romlását, amely jelentősen megnehezíti a mindennapokat. A mozgásszervi betegségek világszerte jelenleg bizonyítottan a legelterjedtebb betegségek közé tartoznak. Gondolta volna, hogy felmérések adatai alapján 1,5-szer több a mozgásszervi fájdalommal küzdő ember, mint például a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő?

A mozgásszervi betegségekről általában

A mozgásszervi betegségek között előfordulnak teljesen gyógyítható, spontán gyógyuló fajták is, de sajnos nagyon gyakoriak a krónikus, fellángoló, erős fájdalmat és egyéb panaszokat okozó betegségek, amelyek jelentős fájdalommal, mozgáskorlátozottsággal és így nagymértékű életminőség romlással járnak együtt.

Az orvostudomány fejlődésével párhuzamosan azonban egyre több olyan mozgásszervi betegség van, amely teljesen ugyan nem gyógyítható meg jelenleg, viszont sikeresen kezelhető. A megfelelő kezelés hatására jelentősen csökkenthető a beteg fájdalma, javítható a beteg mozgása, egyéb panaszai, és így a napi életvitele, életminősége is. A különböző terápiás beavatkozások hatására a páciensek munkaképessége is jelentősen javítható, aminek manapság egyre nagyobb jelentősége van, hiszen mindenki igyekszik elkerülni, hogy bármi miatt is kiessen a munkából.

Gyakran éppen a munkahelyi hiányzás minimalizálása kapcsán a páciensek megpróbálnak együtt élni a fájdalommal. Fontos tudni, hogy ez az esetek jelentős részében elkerülhető lehet, hiszen napjainkban a pontos diagnózist követő, személyre szabott, komplex terápiás megoldások (gyógyszeres, sebészeti kezelés, természetes gyógymódok, fájdalomcsillapító eljárások stb) lehetőséget biztosítanak akár a teljes tünetmentességre és az aktív életvitelre, még a krónikus, nem gyógyítható mozgásszervi betegségek esetében is.

A CMC Déli Klinika fájdalom ambulanciáján dolgozó szakemberek mindent igyekeznek megtenni annak érdekében, hogy:

  • a megfelelő precíziós kivizsgálással minél előbb kiderüljön a fájdalom forrása és megállapításra kerüljön a pontos diagnózis

  • lehetőség szerint megszüntessék a fájdalmat, a mozgásszervi panaszokat kiváltó okokat, illetve hatékonyan csökkentsék a fájdalmat, egyéb tüneteket

  • ha szükséges akár a különböző szakterületek szakértői együttesen javasolják a páciens számára legoptimálisabb, személyre szabott kezelési stratégiát - amelynek keretein belül lehetőség van a gyógyszeres és a sebészeti kezelés mellett, különböző lokális, pszichoterápiás vagy akár természetes gyógymódokon alapuló, egyénre szabott terápiás eljárásokra is.

A Klinikán már elérhető az a svájci precíziós technológián alapuló maximálisan hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító módszer is, amely nagyon hatékony és gyors megoldást biztosít a mozgásszervi problémák kezelésében. A kezelés során hatékonyan hasznosítják a precízen célzott, fókuszált lökéshullámok erejét a radikális lökéshullámok hatásának fokozása érdekében.

CMC Déli Klinika komplex mozgásszervi rehabilitációja

A komplex mozgásszervi rehabilitáció egyénre szabott, így maximálisan a beteg állapotához és igényeihez igazodik, a beteg aktív részvételére épülve. Célkitűzései között szerepel a tünetek és mozgásszervi fájdalmak csökkentése, a mozgáskorlátozottság csökkentése, az állapotromlás megakadályozása, a beteg életminőségének javítása, a terhelhetőség és a fizikai aktivitás visszaállítása, illetve annak minél nagyobb mértékű elősegítése.

A klinika betegei olyan segítségre számíthatnak, amelynek elsődleges célkitűzése a beteg számára optimális testi, lelki és szellemi szint elérése és megtartása. A klinikán sokféle rehabilitációs kezelési lehetőséget, a különböző mozgásszervi betegségekre különböző gyógymódokat, vagy azok megfelelő kombinációját alkalmazzák.