Bronzérmes lett a Barack Thermal Hotel & Spa séfje Kocsis Zoltán és csapata Luxemburgban

Bronzérmes lett a Barack Thermal Hotel & Spa séfje Kocsis Zoltán és csapata Luxemburgban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A kezdetek óta vezeti a szálloda konyháját Kocsis Zoltán, akinek több mint három évtizede a főzés a mindene. A komplexum konyhája az egyik meghatározó vonzereje a hotelnak, a vendégek kedvelik a házias, ínycsiklandó ételeket. Vannak fogások, amik örök kedvencek és évek óta szerepelnek az étlapon: ilyen az újragondolt „Barackos Somlói” vagy a megunhatatlan alföldi töltött káposzta.

Idén hetedik alkalommal november 24-től 28-ig rendezték meg a világ egyik legnagyobb kulináris versenyét a Villeroy & Boch Culinary World Cupot. Az eseményre több mit 70 ország 2500 versenyzője érkezett a világ minden pontjáról. A rendezvényen a kategóriákon belül több arany-, ezüst-, illetve bronzérmet is kiosztanak a több száz versenyzőnek és versenymunkának, egy szigorúan meghatározott szempontrendszer alapján határozzák meg azt, hogy ki milyen minősítést ér el.

A több napos eseményen egyéni kategóriában indult a Barack Thermal Hotel & Spa csapata a „melegen elképzelt és hidegen tálalt” menüsorával. Egy 5 fogásos menüsort és 2 hideg, 2 meleg „finger-food-ot” kellett elkészíteni, kitálalni és egyedi látványtervű kompozícióba kiállítani 180 perc alatt. A versenykiírásban nemcsak az elkészítési időt, de még az adott menüsoron szereplő falatok méretét is meghatározták.

Egy olyan alapanyagra esett Zoltán választása, amit más nem mert bevállalni – a marhagyomrot, a pacalt - és ezt a merész választást értékelték leginkább a pontozásnál a bírák.

A Barack Thermal Hotel & Spa séfjében másfél éve merült fel a gondolat – egy kollégája inspirálta, aki akkor egy szakácsolimpián vett részt -, hogy jó lenne megméretni magát egy rangosabb eseményen. A munkatársak, a szakmában a barátok és a szálloda tulajdonosai is maximálisan támogatták a verseny ötletét, mindenki egy emberként segített a háttérben. A legnagyobb kihívást a felkészülés jelentette, hiszen szellemileg és fizikailag is kimerítő az ilyen alkotó-főzés, ami az utolsó két hétben napi 8-10 órát vett igénybe.

A versenyző összerakja a menüt és kipróbálja az ideális elkészítési módot, és lepróbálja tucatszor az ételeket. Ezen kívül meg kell álmodni az elrendezést és azt, hogy milyen dekoráció illik a menüsorhoz. A sütés-főzés mellett figyelembe kellett venni azt, hogy extrém körülmények között – huzatban, neonfényben, hőmérsékletingadozásban – 15 órát lesz kiállítva a kompozíció.

Mindenesetre megérte a több hónapos felkészülés, és a 4 napos kiutazás az összes nehézséggel, hiszen rengeteg gratuláció érkezik - nemcsak kollegáktól, de az étterem új és visszatérő vendégeitől is. Zoltán célja volt a versennyel, hogy bebizonyítsa önmagának, hogy meg tud újulni több év után is a szakterületén. Mindemellett fontos volt, hogy fiatal kollegáit inspirálja és motiválja a főzés szeretetére és a gasztronómia iránti elkötelezettségére.

Kocsis Zoltán bronzérmes Word Cup menüsora:

Finger–food: töltött marhagyomor dijoni mártással, gőzölt fogasfilé chilis uborkával, sütőtökös csirkerolád édesburgonya mártással, fürjtojás sárgával töltött libamáj bonbon wasabi szósszal

Hideg előétel: trikolor halsalátával

Leves: tengeri halleves sáfrányos bundás haltejjel

Meleg előétel: töltött fürj sült zöldségekkel és túrógombóccal

Főétel: pisztáciába burkolt őzgerinc puliszkával, párolt gyökérzöldségekkel és gabona rizottóval

Desszert: málna tükör töltött ostya citrom mousse

Tovább olvasok
Mi köze a strandnak a swinger klubhoz?

Akárhogy is: nyáron kirakatba kerülünk. És ha szabadságra megyünk, megkísért a szabadosság is.

Hizlal az alvás előtti képernyőzés. Itt a bizonyíték

Mindannyiunkkal előfordul, hogy elalszunk a tévé előtt vagy az ágyban nyomkodjuk a telefont, de aki fogyni szeretne, annak sajnos le kell szoknia róla.

Napi horoszkóp július 18.: a Bikák vitás kérdésben foglalnak állást, az Ikrek a függetlenségükért harcolnak

Mára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Home made zabpelyhes kencék, a száraz bőr megmentői

Igen, csupa rost, a 21. század szuperélelmiszere, minden reggelibe vagy desszertbe mehet belőle egy kicsi, de most koncentráljunk arra, hogy a száraz, viszkető bőr ellen ez az egyik legjobb nyugtató csodafegyver.

A nő, aki minden szerelméhez kaméleonként kezdett hasonlítani

Judit első ránézésre átlagos huszonéves nő: a korának megfelelő divat szerint öltözködik, és kevés pénzből is sikerül a legtöbbet kihoznia a ruhatárából, amelyet három-négy turiból szokott negyedévente feltölteni. A saját maga értékrendje szerint nem gyakran váltogatja a partnereit, de átlagosan egy pasi mellett úgy fél évet képes kibírni.

Hét híres anyuka, aki jól visszaszólt a trolloknak

Tettek már megjegyzést az utcán, amiért állítólag rosszul kötötted be a gyereket az ülésébe vagy a padon szoptattál? Akkor most képzeld el mindezt a reflektorfényben.

A fürdőruhád fazonján könnyebb alakítanod, mint a tesalkatodon

Testalkattól függ, ki milyen adottságát szeretné takargatni vagy kiemelni a strandon. Következzen némi fürdőruha kisokos,a legkülönbözőbb testtípusoknak fazonokat ajánlva, az Instagramról szemezgetve.

Az Interpol lecsapott az illegális vadkereskedőkre, 600 embert tartóztattak le

Tűzgolyó hadművelet… nem, most épp nem egy James Bond-filmről beszélünk, hanem az Interpol valaha volt legnagyobb összehangolt akciójáról, amely vadon élő állatok illegális kereskedelmével foglalkozó bűnözőkre irányul.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem