Még Meghan is megjelent II. Erzsébet születésnapján

brit királyi család,II. Erzsébet királynő,London,Trooping the Colour,Buckingham-palota Forrás: Instagram
A brit uralkodó hivatalos születésnapi ünnepségén a királyi család minden évben megtekinti a fegyveres erők katonai parádéját. A világ pedig eközben minden évben azt figyeli, mi történik, amikor összejön a royal family.

II. Erzsébetnek két születésnapja van: az egyik az igazi, ami április 21-én van, a másik a hivatalos, amit általában június második szombatján, óriási katonai parádéval ünnepelnek Londonban (ezt úgy hívják, hogy Trooping the Colour). A királynő fiatalabb korában maga is a katonákkal lovagolt a felvonulás alatt, egy ideje azonban már hintón érkezik a nagy eseményre, amit családtagjainak társaságában a Buckingham-palota erkélyéről tekint meg.

Az eseményt mindig nagy érdeklődés övezi – igazságtalanság lenne persze azt mondani, hogy a díszes egyenruhákban feszítő katonákra senki nem figyel, de azért nagyobb figyelmet kapnának, ha az erkélyen nem a világ egyik legnépszerűbb családja gyűlne össze. Persze az is mindig izgalmas, hogy ki lehet ott közülük a dísztribünnek számító helyen: az új és legifjabb családtagok debütálása például mindig nagy esemény nem számít. Idén az volt a nagy kérdés, vajon Lajos herceg ott lesz-e dédnagymamája szerénynek nem mondható buliján, de voltak persze más rokonok is, akiknek jelenléte sokat elárult a királyi család aktuális helyzetéről.

Nézzük, mi történt II. Erzsébet születésnapi parádéján!