"Visszatetetném a melleimet a gyári helyükre" - De tényleg ezt akarjuk? Bármi áron?

"Visszatetetném a melleimet a gyári helyükre" - De tényleg ezt akarjuk? Bármi áron?
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

P

Petyhüdt bőr, öregedés és ráncok egy olyan korban, ahol a tökéletes külső, az örök fiatalság és a különféle szépészeti beavatkozások kötelező kellékei egy sikeres életútnak? Ne már! Nők mesélnek, miért vállalták a plasztikát, a botoxot, a hialuront és miért nem.

Érdekes világot élünk. Nyíltan kiállunk a magát nőből férfivé operáltatók, a gyermekeiket gender-semlegesen nevelők mellett, ugyanakkor a szemünket forgatjuk, amikor valakiről kiderül, hogy megcsináltatta a mellét vagy plasztikáztatta az arcát. Én sem vagyok kivétel és néha el is gondolkozom rajta, miért olyan jó érzés kibeszélni őket. Irigységből? Gyávaságból? Vagy egyszerűen csak önigazolást keresve, hogy bezzeg én szépen tudok öregedni és büszkén viselem a ráncaimat?

Hogy ez mégsem igazán helytálló, arra akkor jöttem rá, amikor a velem egyidős barátnőm pár éve elkezdett hialuronos töltésre járni. Először csak az tűnt fel, milyen kisimultak a vonásai, aztán már az is, mennyire megváltozott a tartása, a testbeszéde.

Visszatért a régi önbizalma és ezzel együtt a csábító kisugárzása. Hogy mindezt a szépészeti beavatkozásoknak köszönhette vagy valami másnak, azt nem tudom, mindenesetre jót tett neki.

Az unszolására mentem el végül én is az általa ajánlott, neves doktornőhöz, aki a mértékletesség elvét vallja. Régi vágyam volt ugyanis, hogy a természetesen vékony ajkaimat kicsit feldúsíttassam.

A konzultáció előtt olyan ideges voltam, mint még soha. Rettegtem, hogy azt mondja, azonnal belenyom a számba 2 ml hialuront és én hatalmas kacsaszájjal távozom. Szerencsére a doktornő nagyon kedves volt és rögtön azzal kezdte, milyen szép, arányosak a vonásaim, talán csak a felső ajkam vékonyabb kicsit, és ha szeretném, oda tud tölteni, de nem sokat, mert nem híve a természetellenesen kifordult szájnak. Így kaptam a számba 0,5 ml hialuront, ami teljesen természetes hatást eredményezett, arányosabbá téve a felső és alsó ajkam közti különbséget. Fél évvel később mentem vissza hozzá, és a bizalmamat akkor nyerte el végleg a doktornő. Szerettem volna még töltetni a számba egy kicsit, de lebeszélt róla és helyette egy olyan - ún. skinbooster - kezelést javasolt, ami megemeli optikailag a száj körüli területet, ezáltal töltés nélkül érhető el a kívánt hatás, virsliszáj-effektus nélkül. Persze a doktornő szerint van, akit nem tud lebeszélni és a páciens megy a következő orvoshoz, aki elvégzi a beavatkozást.

„A mértékletesség és a minőség a kulcs, illetve az az érdekes, hogy a kép, ami magunkról él bennünk, a beavatkozással nem feltétlen úgy alakul, mint a tényleges fizikai való. Szerintem itt lehet nagyon elcsúszni. Én is beleestem ebbe a hibába, de szerencsére a családom még időben rám szólt, hogy nekem inkább pszichológusra lenne szükségem, nem újabb beavatkozásra.”- meséli a sokáig plasztikai beavatkozás-függő (mára már gyógyult) Andi.

Én úgy gondolom, hogy egy kis hialuron vagy más szépészeti beavatkozás, ha mértékkel alkalmazzuk, sokat segíthet az önbizalom visszaállításában főként akkor, amikor az ember már nem azt látja reggelente a tükörben, amit látni szeretne. Ugyanakkor elgondolkodtató, ha valaki ennek a rabjává válik és ettől reméli, hogy az élete megváltozik. Szerintem ott már inkább a lélekben kell keresni a problémát.

„Teljesen rendben van, ha valaki él ezekkel a lehetőségekkel, de csak az ésszerűség határain belül. Amíg valóban javít a helyzeten és nem ront. Madonna például már nem tud méltósággal öregedni, őt a legújabb fotóin már fel se lehet ismerni. Én ugyan ezen sem akadok ki, csak megjegyzem magamban, hogy ezt nem szeretném. De például szívesen visszatetetném a melleimet a gyári helyükre, vagy a szemhéjamat, mert romlik tőle a szemem és az éles látás elengedhetetlen a munkámhoz. A kulcs számomra a méltóság. Bármi belefér, ha nem tesz nevetségessé. Ám amikor azt látom, hogy huszonévesen ágyúval lőnek verébre, felmerül bennem a kérdés, hogy mihez nyúlnak majd 30 év múlva.”- mondja a 42 éves Betti.

„Amikor megérkeznek hozzám sminkelésre, sokan azt várják, hogy azt fogom skandálni, nincs szebb, mint felvállalni a ráncainkat, a korunkat és méltóságteljesen megöregedni. De én ezt nem teszem. Mert valaki a ráncaival együtt gyönyörű, és belülről sugárzik, mert elfogadta magát és látszik rajta, hogy önazonos, és olyan is megfordul nálam, akit hiába áldott meg a természet tökéletes vonásokkal, mégis elégedetlen és alig várja, hogy elérkezzen a soron következő szépészeti beavatkozása időpontja.”- meséli Szilvi, a sok nő által kedvelt sminkes, aki Insta oldalán sokszor oszt meg szókimondó igazságokat és bölcsességeket.

„Nem mindegy a mérték! Van, aki csak módjával él a hialuronnal és odafigyel a bőrápolásra is, így nagyon sokáig szép és fiatalos marad a bőre. Láttam már ilyet én is, és akkor azt mondtam, a büdös életbe, ez a nő nyert a genetikai lottón! De aki túlzásba viszi, annak felfújt gumiarca lesz, ami igaz, hogy ránctalan, de fura módon öregít.” – mondja a 48 éves Barbara, aki mindennél, még a látványos beavatkozásoknál is sokkal fontosabbnak tartja az egészséges életmódot a szépsége megőrzésében.

Vannak persze olyan nők is, akik priorizálnak.

Mert valljuk be, ha valaki elkezdi, annak nincs leállás: évről évre járni kell a kezelésekre, hogy a kívánt hatás megmaradjon hosszú távon is.

És valakinek ez nem fér bele az életébe.

„Addig nagyon könnyű volt azt mondani, hogy én ugyan soha nem plasztikáztatnék, amíg magánéleti problémák miatt 1 év alatt nem öregedtem vagy 5-8 évet. Akkor elkezdtem nézelődni. Aztán lehet, hogy sose csináltatok semmit végül, mert vannak napok, amikor azt gondolom, hogy ennyi pénzből mennyi klassz helyre lehet már utazni, jó a fejem, ahogy van!” – nyilatkozza a coach-ként dolgozó Alexandra, akinek az utazás a hobbija.

Méltósággal öregedni igenis lehet elegánsan is, de számomra abszolút nem elítélendő az sem, ha valaki ezt a folyamatot lassítani óhajtja optikailag. Mint ahogy azt is megértem, ha valakit zavar az elálló füle, nagy orra vagy egy hatalmas anyajegy az arcán. Ha emiatt vannak önértékelési problémái, miért ne tehetne azért, hogy ez ne így legyen? Miért nem elfogadott, ha valaki szeretne kicsit változtatni magán? Ha nem szereti a szeme alatti árkokat, sötét karikákat, a haragos ráncait, amelyek jóval zordabbá és idősebbé teszik a megjelenését? Vajon miért ítélkezünk felette?

Szerintem ez mindenkinek saját döntése. Mint ahogyan az is, hogy valaki boldogan él a ráncaival, adottságaival, az ég teremtette vonásaival és az öregedés amúgy teljesen természetes, és fájdalmasan szép folyamatával.

Kíváncsi vagy, mely sztárokra akarnak a legtöbben hasonlítani - amiért még a plasztikáztatást is bevállalják? Kattints a galériára!

Nézd meg a galériánkat>11 kép
Akik nem félnek a plasztikai beavatkozásoktól, csak hogy úgy nézzenek ki, mint kedvenc sztárjaik.
Tovább olvasok
Kép
Híres magyar anyukák, akik elkapták a koronavírust

A COVID-19 nem válogat. Olyannyira, hogy egyre több közszereplő osztja meg magáról a hírt, hogy bizony ő is elkapta a koronavírus-fertőzést. Ismert anyukák mesélik el, hogyan élték meg a betegséget és a karantént, miután pozitív lett a tesztjük.

Kép
Veszélyben a nemzőképesség! - 5 szokás, amiről mindenképpen szoktasd le a párod, ha babát szeretnétek!

Nagyjából 100 nap szükséges ahhoz, hogy kifejlődjenek és megérjenek a spermiumok. Ennyi ideig tart, míg a leendő gyermeked apja javítani tud nemzőképességén, feltéve, ha felhagy pár rossz szokással.

Kép
Lehet, hogy Covidos vagy? Így készülj fel a PCR-tesztre testileg és lelkileg

Mutasson valaki olyan embert, aki könnyedén beül a fogorvosi székbe vagy egyszerűen túllendül a másnap esedékes nőgyógyászati rákszűrés gondolatán? Ezeknél a beavatkozásoknál legalább tudjuk mire számíthatunk, mert már korábban átéltünk ilyen procedúrát. Ellenben a Covid-teszt egy merőben új tapasztalás. Viszont tehetsz néhány lépést annak irányába, hogy testben és lélekben felkészülten érkezz meg a PCR-tesztre.

Kép
Mennyit igyon egy iskolás korú gyerek?

Legyen szó bármilyen évszakról, mindig oda kell figyelni a gyermekek folyadékbevitelére. A hidratációnak nem csak sport vagy mozgás közben, de a számítógépek előtt ülve is fontos szerepe van. Nagy-Parádi Tímeát, az Absolute Live táplálkozási szakértőjét kérdeztük.

Kép
Pokorny Lia: „Valódivá kezdhetnénk válni, valódi örömökkel és valódi célokkal”

Mintha barátnők lennénk, olyan közvetlenül és őszintén mesél magáról és a világról. Egy másfajta boldogságról, amelynek a küszöbén állunk. Arról, hogyan tesz rendet a járvány hatására az életében. A színésznő, aki 2020. november 24-én az online Éva Psziché Est vendége lesz, beavat a félelem és a nyugalom, az egyedüllét és a kiteljesedés titkaiba.

Kép
A karácsony nem marad el, jöhet a dekor!

Ünnepi dekorációk a minimalistától a romantikusig, amik csak rád várnak. Meghitt és csodákban gazdag készülődést kívánunk!

Kép
Napi horoszkóp november 23.: a Skorpiók sodródnak az árral, a Nyilasok szeretik betartani az ígéretüket

A hét első napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak az egyes csillagjegyek!

Kép
Mire jó a rágózás? Meglepő érdekességek, amiket nem sokan tudnak

A rágógumi cukormentes változata több szempontból is jó hatással lehet a szervezetedre; persze csak ha ésszel fogyasztod. Ha viszont rendszeres gyomorbántalmaid vannak, nem árt az óvatosság.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem