Hé, ébresztő, ne hasonlítsátok a karantént börtönhöz!

Ellen DeGeneres,karantén,vírus,koronavírus,börtön
Forrás: Getty

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Lassan két hónapja élünk önkéntes karanténban, ami mindenkit megvisel, európaiakat, ázsiaiakat, vagy épp az Egyesült Államokban élőket is. Nem könnyű helyzet ez, de mégsem kéne börtönhöz hasonlítani, figyelmeztet Lisa Marie Basile, a huffpost.com vendégírója.

Az írónőben akkor szakadt el a cérna, amikor megnézte az The Ellen DeGeneres Show karanténból közvetített adását, amelyben a showman azt mondta: „a karantén olyan, mint börtönben lenni, mert tíz napja ugyanazt a ruhát hordom és mindenki meleg körülöttem” – Ezt Basile nem találta viccesnek, mert szerinte igen is óriási különbség van az önként vállalt karantén és a kőkemény börtönlét között. Ugyebár Ellen DeGeneres a Beverley Hills-i luxusházába zárkózott be, ami egy akkora telken található, amiről a legtöbb ember álmodni sem mer, és a gyepét a kaliforniai nap világítja meg. Az elitéletekkel szemben neki rengeteg lehetősége van kielégíteni a szükségleteit… De persze nemcsak róla van szó, a Facebookon és az Instragramon ezer poszt kering, amelyek összehasonlítják a börtönt a bezártsággal…

Igaz, hogy nagy kihívás a bezártság, hiszen van, akinek bántalmazó partnerrel kell megosztania az otthonát, sokan veszítették el ezekben a napokban az állásukat is, ami szintén nagyon komoly feszültséggel jár, de Basile bevallja, hogy van két családtagja, akik megjárták az igazi börtönöket, az apja öt évet ült… Egyszer csak mint egy szellem, eltűnt az életéből, és csak levelezni tudtak és az apa fogalma absztrakt lett számára. A nevelőapja pedig tizenhárom év után szabadulhatott. Nem csoda, hogy Lisa Marie börtönökben önkénteskedett. A saját tapasztalatai mondatták vele, hogy Ellen és még sokan mások alábecsülik a bezártság valóságát, brutalitását. A legtöbb ember ugyanis kimehet sétálni, eljárhat boltba, de az elítéltek kicsi, sötét helyen élnek, védőmaszkok és orvosi kezelés nélkül.

Lisa Marie apja azt mondta, hogy amikor otthon vagy, akkor a szeretteiddel vagy körülvéve, míg a börtönben csupa olyan veszélyes emberrel élsz, akik nem kíváncsiak rád, veszélyt jelentenek az életedre, miközben nincsenek jogaid sem. Ha megtámadnak a cellatársak, és védekezel, magánzárkába raknak. Ha orvosi ellátást kapsz, az nem nevezhető körültekintőnek. A cellád olyan, amit egy állat is nehezen visel el, ráadásul a börtönben korlátozottak a hozzáférések az információkhoz, nem is tudják, hogy valójában milyen nagy veszélyt jelent a bezárt emberekre a koronavírus. Lisa Marie szerint kötelességünk felelősségteljesen beszélni. Az élet nehéz a karanténban, de közel sem annyira, mint a börtönben, ügyeljünk arra, hogy ne űzzünk csúfot azokból, akik valóban nagyon komoly veszélynek és megpróbáltatásoknak vannak kitéve. Beszédes, hogy milyen rohamosan nő a fertőzés a büntetés végrehajtási intézetekben, miközben a gazdagok a villájukban pihennek, és a legjobb éttermekből rendelik az ebédjüket, addig a börtönökben élők nemcsak a saját démonaiknak és a cellatársaknak vannak kiszolgáltatva, hanem a koronavírusnak is.

Ők sem hagyják el magukat a karanténban

Nézd meg a galériánkat>8 kép
Hírességek karantén fodrászata

huffpost.com

Tovább olvasok
Kép
Napi horoszkóp július 4.: az Ikrek elvakultan küzdenek valamiért, az Oroszlánok készen állnak a továbblépésre

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek!

Kép
Környezettudatos és magyar termék? A legjobb párosítás

Ha környwezetbarát termékeket vásárolsz, válaszd elsősorban a hazai márkákat!

Kép
6 sikeres művész, aki testi hibával küzdött

Amikor művészekre gondolunk, legtöbbször a kreativitás, az egyéni látásmód, a víziók jutnak eszünkbe. És miközben az is megfordul a fejünkben, hogy a siker mindig kemény, szívós munka eredménye, hajlamosak vagyunk a művészeket - és általában a híres embereket - zseniknek látni, akik nem hasonlítanak a hétköznapi emberekre, pláne nem saját magunkra. Fogadni merek, hogy nem is sejted, milyen sok világhírű művész van, akik nemcsak nagyon tehetségesek voltak, hanem valamilyen testi nehézséggel is meg kellett küzdeniük.

Kép
8 új szokás, amit az emberek továbbvinnének a járvány utáni világba

A koronavírus rengeteg változást hozott az életünkbe, rosszat és jót egyaránt. Új szokásokat is kialakítottunk, amelyek közül sokat a járványtól függetlenül is megtartanánk. Lássuk a 8 legjobbat!

Kép
Sorozat készül az erotikus filmek sztárjáról, Sylvia Kristelről

Önéletrajzi ihletettségű sorozat készül az Emmanuelle-filmek sztárjáról.

Kép
Belegondolni is rémes: kőkemény diétájáról vallott a világ egykor legnépszerűbb szupermodellje

Évtizedek óta tudjuk, hogy szupermodellnek lenni nem könnyű: talán egyszerű munkának látszik, mégis nagyon sok olyan dolog van, amivel keményen meg kell küzdenie egy modellnek. Ilyen például az állandó diétázás.

Kép
Semmiből felbukkanó alvásprobléma a 2 évesnél és a megoldás

A kétéves kisfiam nagyon jó alvó. De tényleg. Meg is kaptuk már a férjemmel, hogy milyen jó dolgunk van. Csakhogy pár hete valami megváltozott.

Kép
7 dolog, amiért sosem szabadna bocsánatot kérned

Gyakran érzel obűntudatot? Hibásnak érzed magad olyasmi miatt, amit nem te rontottál el? Ha igen, akkor neked is le kell szoknod arról, hogy mindenért bocsánatot kérj!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem