A borfogyasztás és borvásárlás legújabb szabályai

Borítókép: A borfogyasztás és borvásárlás legújabb szabályai Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Ahogyan a borfogyasztási szokások esetében, úgy a borvásárlás során alkalmazott metódusoknak is megvannak a maga saját trendjei. Ma már más szempontok szerint választunk jó minőségű palackokat, mint tíz évvel ezelőtt. Lássuk, melyek a borvásárlás legújabb szabályai!

1. A habzóboroknak és proseccóknak most hatalmas trendje van. Ha szeretnél jó benyomást tenni a vacsoravendégeidre, mindig tarts otthon egy jó minőségűt, behűtött palackkal, hogy kezdésként meg tudd őket kínálni vele.

2. A számodra ideális bor kiválasztásakor ne félj segítséget kérni az árakat illetően. Ma már egyáltalán nem kellemetlen feszegetni ezt a témát, sokkal kínosabb, ha a fizetés során kerül gombóc a torkodba a végösszegtől.

3. A palack hátoldalán található címke sokkal többet elmond a kezedben tartott borról, mint az első. Általában itt találhatod meg a pontos származási helyet, szőlőfajtát, alkoholtartalmat és a bor ízjegyeinek, aromáinak részletes leírását.

4. Ugyan a külföldi borok teljes tárháza érhető el ma már a szupermarketek polcain, inkább válassz hazai borokat! Egyrészt, mert mindig jó érzés magyar terméket és termelőt támogatni, másrészt pedig a honi borok színvonala bőven megüti, sőt, sok esetben jócskán meg is haladja a nemzetköziek nívóját.

ÉRDEKEL A FOLYTATÁS? KATTINTS IDE!