Gombaleves, ami sokkal finomabb, mint a hagyományos verzió

gombaleves,recept,ősz Forrás: pinterest
Van élet a magyaros gombalevesen és a zacskós krémlevesen túl. Ha szereted a comfort foodokat, az ősz ízeit. és ha némi alkohol is landol egy ételben, megtaláltuk neked a tökéletes fogást!

Ez a fehérboros változat elképesztően krémes, sűrű, és igen gazdag, telt ízű leves, telis-tele aromás zöldfűszerekkel, amit csakis imádni lehet. Te is látod magad, ahogyan a kanapén, egy pokrócba burkolózva szürcsölöd a kedvenc sorozatod előtt? Akkor mutatjuk a receptet!

Fehérboros gombaleves

Hozzávalók

  • 4 ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 2 vöröshagyma (felaprítva)
  • 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 750 g friss barna csiperkegomba (szeletelve)
  • 4 tk. friss kakukkfű (felaprítva)
  • 1/2 csészényi száraz fehérbor
  • 6 ek. liszt
  • 4 csészényi alaplé
  • 2 ek. marhahúsleves kocka
  • só, bors
  • 1 csésze tejszín
  • 1 csészényi tej
  • apróra vágott friss petrezselyem és kakukkfű a tálaláshoz

Elkészítése

  1. Egy lábosban melegítsd elő a vajat, pirítsd meg rajta a hagymát, majd öntsd hozzá a fokhagymát.

  2. Ezután mehet bele a felszeletelt gomba és 2 tk. kakukkfű.

  3. Főzd 5 percen keresztül, majd locsold meg a borral és forrald 3 percig.

  4. Szórd meg a liszttel, keverd jól össze, főzd két percig, majd öntsd fel az alaplével és vedd kisebbre alatta a hőt.

  5. Sózd, borsozd és morzsold bele a leveskockát.

  6. Fedd le és főzd újabb 10-15 percen keresztül, amíg besűrűsödik.

  7. Öntsd hozzá a tejszínt, a tejet, és lassú tűzön főzd tovább, - de ne forrald.

  8. Tálalásnál szórd meg friss petrezselyemmel és kakukkfűvel.

Ha érdekel, hogyan készül a házi leveskocka, kattints a galériára, ahol lépésről lépésre találsz hozzá útmutatót!