Fókuszban a boros címke! Így dekorálhatod vele otthonod

Fókuszban a boros címke! Így dekorálhatod vele otthonod
Forrás: Dubic Borászat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
V

Van, hogy egy üveg bor olyan benyomást tesz ránk, hogy sokáig szeretnénk emlékezni a palackból kiszabadult élményre. Erre hoztunk most három formabontó ötletet.

Amikor megpillantunk egy palack bort, óhatatlanul a megjelenése teszi ránk az első benyomást. Ebbe természetesen beletartozik a palack formája és színe is, de a „legütősebb” hatást mégiscsak a bor címkéje éri el. Ebben mi, a Dubicz Borászatnál különösen hiszünk, ezért is fektettünk nagy hangsúlyt ezen apró, de annál fontosabb elem megtervezésére. A munkánk pedig meghozta gyümölcsét, hiszen címkéink 2018-ban elnyerték a formatervezés Oscar-díját. Már csak ezért is érdemesek arra, hogy ők legyenek az az egy darabka, amit emlékként megőrzünk


Hogyan távolítsuk el a címkét?

Első lépésként azonban ehhez a címkét le kell választanunk a borosüvegről – természetesen úgy, hogy előbbi teljesen sértetlen maradjon. Nézzük ennek lépéseit!


1. Melegítsük elő a sütőt 150 Celsius-fokra, majd fektessük be a palackot a rácsra 10-15 percre.
2. Ha letelet az idő, egy fogókesztyű segítségével vegyük ki az üveget, és állítsuk egy hőálló felületre. Legyünk nagyon óvatosak! Annak ellenére, hogy a sütőt nem melegítettük fel annyira, amennyire sütésnél szoktuk, a palack maga tűzforró!
3. Fogjuk egy éles, nem recés konyhakést, és óvatosan válasszuk le vele a címke mind a négy sarkát.
4. Vegyük le a fogókesztyűt, de továbbra is legyünk nagyon óvatosak. Két ujjal fogjuk meg címke egyik sarkát, és kezdjük el lehúzni a papírt az üvegről. Ha mindent jól csináltunk, gond és sérülés nélkül le fog válni a helyéről.
5. Könnyen lehet, hogy a címke hátulja ragad még, ezért fektessük zsírpapírra. Ha pedig – korábbi alakjára emlékezve – össze is ugrana, vessük be a jó öreg vasalós módszert: két darab zsírpapír közé helyezve pihentessük néhány nehéz könyv alatt legalább egy hétig.
Ha ezekkel megvagyunk, kezdődhet is a munka izgalmas része! Nézzük, milyen kreatív, mutatós elemeket készíthetünk a boros címkéből.

A DEKORÁCIÓS ÖTLETEKÉRT KATTINTS IDE!

Tovább olvasok
Kép
Drogok és médiumok – egykori CIA-kísérletek az agyunk manipulálására

Megvan a filmekből ismert jelenet, amikor a kém vagy bérgyilkos nem is tudja magáról, hogy az, de kap egy bizonyos jelet – mondjuk egy jelszót –, amitől hirtelen tudatossá válik számára a feladata? Szürreálisnak tűnik, ugye? A CIA szerint korántsem.

Kép
A maszk és a távolságtartás hatására ezerszer kisebb lesz a vírusterhelés

Egy friss olasz tanulmány jelentkezett ezzel a radikális állítással és az is olvasható benne, hogy a tünetek is kevésbé súlyosak, ha mindenki betartja a Covid elleni védekezés alapvető szabályait.

Kép
Újra együtt a Doktor Szöszi színészgárdája: Selma Blair is csatlakozott a nosztalgiázáshoz

A 2000-es évek egyik nagy kedvence minden kétséget kizáróan a Doktor Szöszi című film volt.

Kép
35 éve halt meg rejtélyes módon Bódy Gábor

A magyar filmművészet legrejtélyesebb sorsú rendezője korszakos műveket készített, s miközben igazi fenegyerekként tartották számon, szorgalmasan jelentett társairól a hatalomnak. Öngyilkos lett vagy megölték? 35 éve halt meg Bódy Gábor.

Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kép
Pozitív lett a koronavírus-tesztem: elmesélem, miért örültem neki

Nem őrültem meg, természetesen nem voltam boldog, hogy elkaptam a fertőzést. Elmondom, hogy volt.

Kép
Öt szuper kirándulóhely (nem csak) az őszi szünetre

Nincs jobb program az őszi szünetben, mint az újabb és újabb természeti csodák felfedezése, ami minden korosztály számára óriási élmény lehet.

Kép
Integrált kirekesztés – avagy mire nevel az oktatás?

Zoltán annak idején egy kertvárosi iskolában dolgozott, ahonnan néhány év után eljött. Megkérdeztük, miért, és talán túlságosan is részletes választ kaptunk tőle.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem