Helló, nyár! – 4 hűsítő borkoktél recept

Borítókép: Helló, nyár! – 4 hűsítő borkoktél recept
Egy üveg finom bor, gyümölcsök, zöldfűszerek és egy kis jég… Remek alapanyagok egy frissítő élményhez. Ahogy kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, úgy esnek egyre jobban a hűsítő koktélok. Erre hoztunk most néhány izgalmas variációt – természetesen borrajongók ízlésére szabva.

Epres-barackos sangria koktél

Egy sangria, mely az eper és a barack kombinációjára épül – tökéletes választás ez egy kellemes nyáresti kerti partihoz. Főleg, ha grillezünk is közben.

Hozzávalók

  • 1 üveg Irsai Olivér
  • 2 dl sárga muskotály
  • 1,5 dl barackpálinka
  • fél kg szeletelt eper
  • 3 db szeletelt barack
  • 1 db szeletelt citrom jégkocka

Elkészítés

A folyékony hozzávalókat öntsük össze egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöket, majd jégkockákkal tegyük hűsítővé.

Forralt tea puncs – jegesen

Ez az ital a téli forraltbor és a nyári jegestea izgalmas kombinációja. A nyári sütögetés idején egy frissen elkészített hot dog vagy zöldségekben gazdag hamburger mellé kifejezetten találó választás.

Hozzávalók

  • 1 üveg Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée
  • 2,5 liter víz
  • 5 teafilter
  • 15 egész szegfűszeg
  • 3 rúd fahéj
  • 3 evőkanál barnacukor
  • fél liter vörösáfonya szörp

Elkészítés

Forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele az 5 teafiltert, és hagyjuk azokat kiázni. Adjuk hozzá a fahéjat és a szegfűszeget. 5 percig hagyjuk hűlni. Közben egy gézdarabba csavarjuk bele a szegfűszeget és a fahéjat. Ezt követően kezdjük el újra melegíteni a teát, és fokozatosan öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a cukrot és a szörpöt, majd lógassuk bele a fűszeres „batyut” is. Mindaddig kavargassuk, melegítsük, míg az el nem kezd gőzölni. Vegyük le a tűzről, tegyük hűtőbe, és pihentessük egy éjszakán át. Jégkockát hozzáadva tálaljuk.

TOVÁBB OLVASOK!