A legviccesebb tweetek és mémek Boris Johnson miniszterelnökké választásáról

boris johnson,miniszterelnök Forrás: Getty Images
Július 23-án Boris Johnsont választották Britannia miniszterelnökének. A Twitter, úgy tűnik, kínjában röhög.

Boris Johnson hosszú évek óta van jelen a brit politikában – hogy mást ne mondjunk, nyolc éven át volt London főpolgármestere –, és ezalatt rendkívül megosztó figuraként lett ismert. Az 55 éves konzervatív-liberális politikust július 23-án választotta meg pártja az Egyesült Királyság miniszterelnökének, így ő lép a néhány hete lemondott Theresa May helyébe. Nem lesz könnyű dolga: több mint 3 évvel a Brexit-népszavazás után neki kell „most már tényleg” kivezetnie a briteket az Európai Unióból. Mayjel ellentétben ő legalább valóban Brexit-párti, bár nem tudjuk pontosan, hogy örüljünk-e ennek.

Johnson több szempontból is erősen emlékeztethet bennünket Donald Trump amerikai elnökre és nem csak azért, mert ő is egy nagyhangú, nagydarab, vörösesszőke hajú fráter. Hanem azért is, mert többször megvádolták idegengyűlölettel, homofóbiával, hazugsággal. Olyannyira, hogy keddi megválasztásakor egy akciócsoport a következő üzenetet vetítette a királynőnek a Buckingham-palota falára:

Abban is hasonlítanak, mármint Johnson és Trump, ami miatt a követőik imádják őket: hogy állítólag kimondják a dolgokat úgy, ahogy vannak, méghozzá frappáns és szórakoztató modorban. Johnson is „kerek perec” megmondta, hogy október 31-ig levezényli a Brexitet. Egy kicsit sajnáljuk ugyan, hogy a brit politika most kizárólag erről szól, amikor más témák is akadnak azért – és ezzel sem vagyunk egyedül –, mindenesetre most az a helyzet, hogy Britanniát egy bohóc vezeti ki az Európai Unióból. Csak reménykedni tudunk benne, hogy nem csinál nagyobb kárt. És ugyanígy vannak ezzel az internetezők is – nézzétek meg a galériában a legviccesebb tweeteket és mémeket Boris Johnsonról és miniszterelnökké választásáról: