Bőrfiatalító kezelés sebészi beavatkozás nélkül?

Borítókép: Bőrfiatalító kezelés sebészi beavatkozás nélkül? Forrás: Unsplash.com
Ki ne szeretné megőrizni feszes bőrét hosszú éveken keresztül? Megfelelő gondoskodás és aktív életvitel mellett átlagosan a nők 10 évvel fiatalabbnak érzik magukat a korunknál és ennek megfelelően is szeretnének kinézni.

Az öregedés során azonban a szövet veszít hidratáltságából, rugalmasságából, párhuzamosan a benne megtalálható hyaluronsav mennyiségének csökkenésével. Ezen kívül a bőr öregedéséhez hozzájárulnak külső károsító ágensek, mint az UV-sugárzás, dohányzás, mértéktelen alkoholfogyasztás, nem megfelelő táplálkozás, egyéb belgyógyászati betegségek, amelyek az látható öregedésért felelősek.

Hogyan tehetünk ellene anélkül, hogy kés alá feküdnénk?

A mezoterápia története 1952-ben kezdődött, mikor Dr. Michel Pistor francia doktor a fájdalom és vascularis rendellenességek megoldásán kísérletezett. Klinikai kutatásokat végzett a bőr hatóanyag felvevő képességéről, majd sikerült kialakítania egy eljárást, amivel mikro-tűk segítségével, direkt úton hatóanyagokat lehet juttatni a bőr mélyebb rétegeibe.

Napjainkban számos felhasználási területe van az orvoslásban. Az esztétikai beavatkozástok mellett, mint bőrfiatalítás, zsírbontás, pigment foltok, striák kezelése, alkalmazzák még fájdalomcsillapítási célzattal fejfájásnál, sportsérülések fájdalomcsillapításánál, neuralgiás fájdalmaknál is. A mezoterápia tehát valójában egy fogalom, mely a hatóanyagok egy beviteli módját jelöli.

A mesterségesen előállított, nem-állati eredetű, stabiziált, injektálható hyaluronsav (NASHA) széleskörű alkalmazhatósága számos vizsgálattal bizonyított. Bőrkép javító hatása miatt nemcsak prevenciós céllal, hanem regenerálására is alkalmazható bármely bőrtípusnak, bármely évszakban. Kiválóan alkalmas az arc-, a nyak-, a dekoltázs és a kézfej bőrének kezelésére, de hegek javítására, illetve a bőr barrier funkciójának mindenféle támogatására javasolt.

Dr. Pónyai Katinka, a Dermart kozmetológus szakorvosa

Természetesen a Demart Klinikán Dr. Pónyai Katinka és Dr. Baranyai Fanni minden páciens számára egyedi, személyre szabott mezoterápiás kezelési tervet állítanak össze, a bőr típusának és igényeinek megfelelően. Néhány nappal az első kezelés után, a hyaluronsav vízkötő kapacitásának köszönhetően már látható eredményt kapunk, de csak a megfelelő időközönként ismételt beavatkozás stimulálja kellő mértékben a fibroblastokat és tartja fiatalon a bőrt.