Milyen fűszerhez milyen bort válasszunk?

Borítókép: Milyen fűszerhez milyen bort válasszunk? Forrás: Dubicz Borászat
A fűszerek világa legalább olyan izgalmas, mint a boroké, ha pedig összepárosítjuk őket, még izgalmasabbá válnak. Az illatos fűszerek csodákra képesek: kiemelik, kiegészítik, harmóniába hozzák ételeink ízvilágát, és nem utolsósorban rendkívül jó hatással vannak az egészségünkre is. Mivel nagyon sokféle fűszer és felhasználási mód létezik, sokféle bor párosítható hozzájuk. Kalandozzunk kicsit a fűszerek és borok világában.

Konyhakert, balkon, ablakpárkány – Fűszerek mindenhol

Megszámlálhatatlan fűszerféle létezik a világon, és egy részük akár otthon is termeszthető. Legyen az kisebb-nagyobb fűszerkert, füszerágyás, teraszon, erkélyen vagy egyszerűen csak az ablakpárkányon cserepekben nevelgetett fűszernövény, egész évben szüretelhetünk friss fűszereket, no meg természetesen választhatunk hozzájuk borokat is. Azonban a fűszereken kívül az étel elkészítési módját és a többi alapanyagot is mindig tartsunk szem előtt borválasztáskor.

Friss, aromás fűszernövények – Friss, üde fehérborok

A friss, aromás, picit ánizsos ízvilágú fűszernövényeket (például petrezselyem, turbolya, menta, bazsalikom, kapor, menta, koriander) bátran párosíthatjuk aromás, üde fehérborral, így például a friss, illatos, gyümölcsös borainkat tartalmazó Mátra sorozatunk illatában könnyed mezei füveket idéző, gördülékeny, jó ivású Dubicz Sauvignon Blanc-jával. Különösképpen, ha könnyű salátákra, friss sajtokhoz vagy könnyedre hangolt ételekhez használjuk őket, mint például egy citromos, spárgás, friss bazsalikommal készült tészta, vagy egy friss kecskesajtos, uborkás, zöldalmás, mentás kenegetős.

A CIKK ITT FOLYTATÓDIK!