Ilyen ásványvizet fogyassz, ha borozol

Borítókép: Ilyen ásványvizet fogyassz, ha borozol Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Már-már kissé közhelyes, elcsépelt az az álláspont, mely szerint a borkóstolás során elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű ásványvíz elfogyasztása. Viszont attól függetlenül még nagyon igaz. Ennek pedig több oka is van.

Az egyik, talán a legközismertebb, hogy az alkohol a kávéhoz hasonlóan dehidratál, így a megfelelő folyadékmennyiség pótlása elengedhetetlen szervezetünk számára. Mindazonáltal egy hatékony vízfogyasztási szokásrendszer kialakítása nagy segítségünkre lehet a "másnapi" macskajaj elkerülésében is.

Manapság viszont egyre jobban előtérbe kerül egy harmadik, merőben új álláspont is. Ez alapján a borokat kóstolás során érdemes az adott tájegység saját, helybéli ásványvizével fogyasztani. Az új trendnek több oka is van: egyrészt a vízfogyasztás megtisztítja a nyelvet, a szájpadlást, az ízlelőbimbókat, másrészt előkészíti a „terepet” az utána következő nedű számára. Gondoljunk csak bele, mennyivel több ízjegyet, aromát, zamatot fedezhetünk fel ezáltal egy borkóstolás során!

ÉRDEKEL A FOLYTATÁS? AKKOR KATTINTS IDE!