A boldogság hat titka a tudomány szerint

boldogság,kapcsolatok,egészség Forrás: unsplash / @anniespratt
Folyton boldogtalannak hisszük magunkat, panaszkodunk, hogy nem tehetünk meg bármit, amihez éppen kedvünk támad. Egy harvardi kutatásból készült könyv szerint 6 pontba sűríthető össze a boldogabb élet tiitka. Lássuk, mik ezek:

Az, hogy mitől lehetünk boldogabbak, nagyon általános és nehezen megválaszolható kérdés. Attól, hogy minden este kerül a tányérünkra homár? (És nem csorbítja a felhőtlen örömünket, hogy a homárokat például boldogtalanabbá tesszük ezáltal?) Vagy attól, hogy nap mint nap képesek vagyunk gondoskodni magunkról, a pszichénkről és a testünkről egyaránt?

Mi tesz boldogabbá hosszú távon? George E. Vaillant 2003-ban kijött könyve, az Aging Well alapját az a híres, évtizedes kutatás képezi, amelyet a Harvard Egyetem tudósai végeztek 824 felnőtt körében. Volt köztük szegény és gazdag, nő és férfi. A kutatási alanyokat tinédzserkoruktól kezdve követték évtizedeken át. Vaillant ezután hat pontban foglalta össze, hogy mi tesz bennünket boldogabbá hosszú távon. Hány jellemző rád ezek közül? Nézd meg a galériában:

Éva Psziché Est (személyes részvétel) - Lépj az újrakezdés és a megújulás útjára!

Éva Psziché Est (személyes részvétel) - Lépj az újrakezdés és a megújulás útjára!

Időpont: 2020. szeptember 24., csütörtök, 18.00–20.30
Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, Bartók terem, 1123 Budapest, Jagelló út 1–3. 

LÉPJ AZ ÚJRAKEZDÉS ÉS A MEGÚJULÁS ÚTJÁRA!

Előadóink maguk is átéltek már nehéz helyzeteket. Válást, szakítást, kirúgást, munkahelyi nyomást, kudarcélményt. Most megosztják veled, hogy mi vitte őket előre, és hogyan tudod te is kreatív energiává alakítani a feszültségeket!

HOGYAN DOLGOZTA FEL PALYA BEA A VÁLÁSÁT?
Miként építette újjá magát? Mi az, ami erőt adott neki, és neked is erőt adhat?
Bea egy egész albumot szentelt a válásának, az újrakezdésnek, és most már trénerként, előadóként dolgozik azon, hogy a mélypontok ne lehúzzanak, hanem felemeljenek minket, hogy a válságokból új értékek szülessenek.

MIRE JÖTT RÁ A PROGRAMOZÓ, AKINEK AZ A HOBBIJA, HOGY BOLDOGABBÁ TEGYE AZ EMBEREKET?
Hogyan elemezte ki a saját összeomlását? Miként leplezte le agyának titkos működését, mit tanácsol neked, ha elégedett, életvidám és sikeres akarsz lenni?
Molnár Ádámot régóta foglalkoztatja az emberi lélek. Tetten érte saját pszichéjét, és programozói gondolkodással tárta fel azt a folyamatot, ami megakadályoz minket abban, hogy bátrak és tettre készek legyünk. Elmondja, szerinte mi kell a boldogsághoz.

MEGLEPETÉSVENDÉG: STEIGERVALD KRISZTIÁN
Generációkutató, generációs mentor, aki a tudatOs odafigyelésben látja az egyéni és a családi boldogulás útját.

AZ EST HÁZIASSZONYA: BOMBERA KRISZTINA

Vendégeinkről és eladásaikról itt olvashatsz többet: www.evamagazin.hu/evaest 

PROGRAM:

Palya Bea énekes-dalszerző, előadó, tréner:
Újrakezdés – élet a válás/váltás és a külső tényezők változása után

„Én a saját utamat nem az áldozat, hanem a hős szemszögéből nézem: a nehézség nem arra való, hogy maga alá gyűrjön, hanem arra, hogy növelje az erőmet, és a legyőzése által valamilyen új készséget pallérozzak magamban.”

Molnár Ádám szoftver architekt, előadó, boldogságkutató:
Uralkodó mintáink. Hogyan hackeljük meg az agyunkat?

A világ megváltozott, viszont a testünkbe kódolt minták nem. Ha ezt felismerjük, s megtanuljuk, hogyan is működik az agyunk, hogyan lehet meghackelni a mintáinkat – akkor esélyt kapunk a változásra és a kontroll visszaszerzésére. S így arra is, hogy áldozatból életünk hősévé váljunk!”

Kerekasztal-beszélgetés
Palya Bea, Molnár Ádám, Steigervald Krisztián és Bombera Krisztina

Hogyan állj fel a nehéz helyzetekből? Hogyan teremts magadnak egy új valóságot? Miként lépj ki a komfortzónádból? Hogyan fedezd fel a belső erődet, és találj új megoldási mintákat?

HA ELJÖSSZ, MEGTUDOD!

Vedd meg a személyes részvételre szóló jegyed szeptember 24-ig csupán 3980 Ft-ért!

3980 Ft