Menjen egyáltalán a gyerek bölcsibe? Hallgasd meg a Mesélj, Anyukám! podcast legújabb adását!

Borítókép: Menjen egyáltalán a gyerek bölcsibe? Hallgasd meg a Mesélj, Anyukám! podcast legújabb adását!
Járjon bölcsibe a gyerek vagy ne? Mit mond egy édesanya és mit mond a pszichológus? A Mesélj, Anyukám! podcast legújabb adásából kiderül!

Hogy menjen-e bölcsibe a gyerek vagy ne, egy olyan kérdés, ami súlyos gondolatokat, akár szorongást és görcsöket is okozhat egy édesanya számára. Mert itthon valahogy még mindig él az a vélemény, hogy egy gyereknek minimum 2, de inkább 3 éves koráig az anyja mellett a helye, hogy nem kell neki a társaság, mert ilyenkor még úgysem együtt, hanem inkább egymás mellett játszanak. De a sokszor kéretlen tanácsok is azt mondják, hogy “szaranya” vagy, ha úgy döntesz, vagy ha úgy tudod megoldani az életed, hogy bölcsödébe jár a gyereked. Persze szuper, ha egy anyuka otthon tud és akar maradni és úgy adni meg mindent a gyerekének. De valóban rosszabbul jár az, akinek bölcsibe kell menni? Egyáltalán van-e a témában jó vagy rossz, nem inkább a gyerek és a saját személyiségünket kell megvizsgálni, mielőtt mások mondatai a saját valóságaink fölé kerülnének?

A témában beszélgetőtársaink Domján Mia, a satnamjoga.hu alapítója, jógaoktató egy két éves kislány, Lili anyukája és Záborszky Zsófia, az Anyatükör nevű oldal alapítója, pszichológus, egy 2 éves kisfiú anyukája.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy a SimpleCast-on, Google Podcasts-on, Apple Podcaston és/vagy a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha hozzászólnátok a témához, kérdeznétek, vagy csak írnátok nekünk, megtehetitek a [email protected] e-mail címen, a cikk alatt kommentben, de megtalálhatóak vagyunk Instagramon a @meseljanyukam profilon, valamint érdemes csatlakozni a zárt Facebook csoportunkhoz is, amit Mesélj, Anyukám! néven találhattok meg, ott ugyanis velünk, a műsorvezetőkkel, a vendégeinkkel, de akár egymással, a többi hallgatóval is beszélgethettek az adott adás témáiról, kérdezhettek, ajánlhattok témákat, elmondhatjátok véleményeiteket. És kérünk szépen titeket,

ne felejtsétek elmesélni anyuka ismerőseiteknek, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a megújult Mesélj, Anyukám!

A podcastban is olyan őszintén szoktunk beszélgetni, mint ahogy az alábbi galériában található képeken egy édesanya megmutatta, milyen is valójában az anyaság!