A 6 legrémesebb bóknak álcázott sértés

Modern család Forrás: Netflix
Van, hogy néha pont a kedvesnek szánt mondatok bántanak meg valakit.
Hű, de jó a sminked, jól nézel ki tőle

- hangozhat a bók bármelyik barátodtól, vagy munkatársadtól, aki azt szeretné kifejezni, hogy csinos vagy, de te lehet, hogy nem pont így értelmezed. Ismerős? Nos, sajnos mindenki elkövet ilyen hibákat, még te is.

Van néhány olyan mondat, amik egészen sértőek, bár sokan bókként szánják azokat. Tudd meg, melyek ezek, hogy mostantól sose sérts meg senkit velük!

"De jó ez a kép rólad. Nem is így nézel ki!"

Igazán inzultálóan hangzik, pedig nincs benne rosszindulat, mégis úgy jön ki, mintha az illető azt mondaná, azért nézel ki jól rajta, mert nem hasonlítasz magadra. Ha ilyen bókot kapsz, válaszolj úgy, hogy "Ugye? A valóságban sokkal csinosabb vagyok."

"Menő az új hajad, vékonyítja az arcodat!"

Abszolút úgy hat, mintha eddig puffadt lett volna annak az arca, aki ezt a bókot kapja. Ha te dicsérnél így valakit, inkább a mondat második felét hagyd ki, ha pedig te kapod ezt a dicséretet, csak simán köszönd meg, ne vedd magadra.

"Gratulálok az új munkához, nem sejtettem volna, hogy megkapod!"

Lenéző és nem túl támogató ez a fajta gratuláció, sokkal kedvesebb úgy fogalmazni, hogy nagy büszkeség lehet egy ilyen munkát megkapni/ilyen neves iskolát elvégezni, stb.

Olvasd tovább a cikket a joy.hu oldalra kattintva!

A lenti galériánkban olyan bókokat említünk, amit minden férfi szívesen hallana!