Testpozitív meztelen tüntetés a New York-i Times Square-en – elképesztően látványos fotók, csak a főnököd ne lássa!

Borítókép: Testpozitív meztelen tüntetés a New York-i Times Square-en – elképesztően látványos fotók, csak a főnököd ne lássa! Forrás: Daily Star / Getty Images
Egy képzőművész 200 embert vett rá, hogy egy szál testfestékben vonuljon ki a Times Square-re, ezzel hirdetve a testpozitív szemlélet igéjét.

A pénteken megrendezett Body Notes című művészeti projekt lényege az volt, hogy mindenféle testalkatú nők és férfiak ünnepeljék a meztelenségüket – s népszerűsítsék a testpozitív mozgalmat és az elfogadást.

Forrás: Getty Images

A rendezvényt állítólag egy, a 2016. novemberi választások utáni happening inspirálta, amelynek során teljesen spontán módon több ezer post it jelent meg a New York-i metróállomások falán; az emberek így fejezték ki megdöbbenésüket és kétségbeesésüket amiatt, hogy Donald Trump lett az elnök.

Andy Golub már többször rendezett hasonló meztelen demonstrációt, de ez az első alkalom, hogy a testeken üzenetek is olvashatók.

Forrás: twitter
Az emberek a testükkel is kifejezik magukat éppen úgy, mint a beszéddel. Ez egy remek lehetőség, hogy szégyen nélkül megmutassák, kicsodák is valójában. Mi a baj ezzel? Miért tölt el minket ilyen szorongással, hogy megmutassuk, akik vagyunk? Végül is mindannyian emberek vagyunk
nyilatkozta a művész.

A galériában még több meztelen testre írt üzenetet olvasgathatsz.

Még több testpozitív írás a júniusi Éva magazinban! evamagazin.hu/junius