Egy anyuka elég brutális példával szemlélteti, miért nem szabad betegen iskolába vinni a gyereket

Borítókép: Egy anyuka elég brutális példával szemlélteti, miért nem szabad betegen iskolába vinni a gyereket Forrás: Getty Images / A kép illusztráció
„Folytak a könnyeim az arcomon a dühtől. Ma hazavittem Jordan Grace-t az iskolából. Egy egyszerű megfázástól is erre a sorsra juthat!” – olvasható egy Instagram-posztban.

„Ha belegebedek, akkor sem fogom soha megérteni, miért tesznek ki emberek másokat ilyen kockázatnak arra hivatkozva, hogy olyan sok dolguk van” – írja Maria Jordan MacKeigan kanadai anyuka, miután egy szülőtárs elpanaszolta neki: túl elfoglalt ahhoz, hogy a saját beteg gyerekére vigyázzon.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Maria lánya, Jordan Grace Down-szindrómában szenved, ezért az immunrendszere különösen kényes szerkezet: a legkisebb fertőzés is komoly betegségeket okozhat neki. „Ez iskola, nem gyerekmegőrző – jelenti ki határozottan Maria az Instagramon. – A gyerekednek szüksége van rád, hogy megöleld, szeresd, ápold, amíg meg nem gyógyul. Amikor Jordan Grace beteg, ő kerül a figyelmem középpontjába… Ugyanakkor másokat is tekintetbe kell vennem. Nem akarom, hogy a gyerekem megfertőzze a társait, különösen azokat, akik esetleg kórházba kerülhetnek emiatt, mert a kis testük képtelen egyedül leküzdeni a fertőzést.”

Mennyivel jobb hely lenne a világ, ha másokkal is törődnénk, nem csak magunkkal!
foglalja össze a panaszát az anyuka.

(Később Maria korrigálta magát, miután a kommentelők azt hitték, hogy a fénykép, amelyet kitett, a kislányáról készült.)

Maria és Jordan

A kommentelőket megosztotta Maria felvetése.

Teljes mértékben egyetértek. Az én lányomnak asztmája volt, még a legkisebb nátha is komoly következményekkel járt nála. Ha a gyereked beteg, maradjon otthon

Mások azonban eltérő véleménynek adtak hangot:

Láz, kiütés, hányás, hasmenés esetén a gyerekeim otthon maradnak. Ha valami enyhébb – bocs, de mennek iskolába. Nem tudok annyi napot otthon maradni, ráadásul ha nagyon betegek, akkor valószínűleg én is elkapom tőlük, tehát még több napot kell kihagynom a munkából. Aki otthon dolgozik vagy főállásban neveli a gyerekeit, az szuper helyzetben van ebben a tekintetben, de a többieknek nincs ilyen szerencséjük.

Nézd meg ezt a szenzációs galériát is: