Tessék? Ez az anyuka lakbért szed az 5 éves gyerekétől, hogy az életre nevelje

Borítókép: Tessék? Ez az anyuka lakbért szed az 5 éves gyerekétől, hogy az életre nevelje Forrás: facebook
Több ezren vitatkoznak az édesanya gyereknevelési trükkjén.

Egy egyedülálló anyuka a napokban azzal tett szert igencsak nagy hírnévre, hogy megosztotta a Facebook-oldalán bizonyos gyereknevelési nézetét. Ez pedig nem más volt, mint az, hogy miként éri el szép fokozatosan a gyerekénél, hogy megtanulja a pénz valós értékét – és hogy kicsit az életre is nevelje ezzel.

Minden héten 7 dollár zsebpénzt adok a lányomnak. Viszont elmagyaráztam neki, hogy a való világban az emberek nagy része lakbérre, megélhetésre költi a pénzét és ez egyszer vele is így lesz. Ezért 5 dollárt elkérek tőle a neki adott összegből: 1-et a lakbérre, 1-et a vízre, 1-et az áramra, 1-et a TV-re és 1-et ételre. A maradék 2 dollárral pedig szabadon gazdálkodhat
írja a tudatos anyuka.
Forrás: popsugar

Ami egyébként ezt az 5 dollárt illeti, nem mászik vissza anyu pénztárcájába: a kislány ugyan még nem tudja, de édesanyja ezt a pénzt minden alkalommal egy megtakarítási alapba teszi mindaddig, amíg a lány 18 éves lesz.

Így, ha majd úgy dönt, hogy felnőve elköltözne, máris lesz 3380 dollár induló tőkéje
magyarázza az anyuka.

Az anyuka története rengeteg kommentelő fantáziáját megmozgatta a Facebookon, és ami azt illeti, a legtöbb szülő egyetértett a kezdeményezéssel. Sokan úgy nyilatkoztak, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy megtanítsuk a gyerekeknek, miként kell bánni a pénzzel és hogyan kell takarékoskodni. Persze vannak szkeptikusok is, akik azt állítják, hogy ez csak addig működhet, amíg a gyerek nagyobb lesz és már nem akar részt venni ebben a kis "játékban". Valaki így fogalmazott:

Ez addig buli, amíg a gyerek nem áll elő azzal, hogy ha ő is fizeti a lakbért, akkor neki is kell legyen beleszólása mindenbe
írta egy kommentelő.

Utóbbiról azonban azt gondoljuk, nem feltétlenül kell így legyen. Hiszen ez is csak tanítás, nevelés kérdése.

Te miként vélekedsz erről a témáról? Kipróbálnád az anyuka technikáját? Szerinted eredményes lehet?