Bereményi, Grecsó, Bérczesi és a többiek - Ilyen volt az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál

Borítókép: Bereményi, Grecsó, Bérczesi és a többiek - Ilyen volt az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál Forrás: Margó Irodalmi Fesztivál/Posztós János
A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár tíz éve színesíti a főváros kulturális programját.

A program a tavalyi járványévben sem pihent, a jubileumot pedig ismét offline környezetben tarthatták meg ezúttal a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol védettségi igazolvány ellenében mindenki találkozhatott kedvenc szerzőjével, hallgathatott könyvbemutatókat, felolvasásokat vagy koncerteket. A fesztivál vendége volt többek között a Margó-díjas Harag Anita mellett Spiró György, Rényi Ádám, Kukorelly Endre, Závada Péter, Finy Petra, Varró Dániel, Babiczky Tibor, Szvoren Edina és Vecsei H. Miklós egy Csoóri Sándor verskoncerttel. Vasárnap este pedig a Rájátszást is megtartották Grecsóval, Beck Zolival, Háy Jánossal, Kemény Istvánnal, Szűcs Krisztiánnal, Kollár Klemencz-zel és a többiekkel - szerettünk volna bejutni, de sajnos gyorsan elkapkodták a jegyeket.

Négy izgalmas Margó-programról számolunk be, amikre idén szerencsésen eljutottunk, és amelyek remélhetőleg kedvet csinálnak mindenkinek az ősszel folytatódó fesztiválhoz.