Benn felejtetted a mosást éjszakára? Így űzd el a kellemetlen szagot!

Borítókép: Benn felejtetted a mosást éjszakára? Így űzd el a kellemetlen szagot! Forrás: getty images
Ha már így alakult, legalább az állott, poshadt szagtól szabadulj meg a lehető leggyorsabban!
Gyorsan beteszek még egy adagot és akkor reggelre meg is szárad!
mondod magadnak, vagy a párodnak este, miközben nagy erőkkel pakolsz a mosógépbe.

Betöltöd a mosószert, az öblítőt, ellenőrzöd, hogy tettél-e be színfogó kendőt, rácsukod az ajtót és elindítod. 10 perccel később már valami totál mást csinálsz: jó eséllyel például a megérdemelt pihenésed töltöd a kanapén, és egy szuperjó sorozatot nézel. Annyira belemélyedsz abba, amit csinálsz, hogy észre sem veszed, mennyi az idő vagy hogy esetleg már rég sípolt a mosógép, aztán hirtelen már ott tartasz, hogy beleugrasz a pizsidbe és lekapcsolod a villanyt.

Forrás: getty images

Ugye nem kell mondanunk, hogy milyen szavak röpködnek reggelente a fürdőszobában, amikor még kómás fejjel megpillantod a mosógépet, és egyszerre minden bevillan? Igen, te benne felejtetted a mosást. Megint. Ekkor kinyitod a fedelet, kiráncigálod a ruhákat – abban reménykedve, hogy talán még nem büdösödtek be –-, és egyesével végigszaglászod őket. Vagy már ki sem veszed, mert azonnal tudod, hogy gond van: ez bizony beposhadt.

Szuper, most kezdhetem elölről az egészet és még délutánra sem fog megszáradni! A fenébe, pedig kellett volna belőle a fekete farmerem! Ilyen nincs.
Ismerős a hőbörgés?

Hát igen, nincs mese: ezt bizony újra kell indítani, de ha már többször jártál így ezelőtt, akkor majdnem biztos, hogy tudod, nem minden alkalommal tűnik el nyomtalanul a kellemetlen szag. Most megmutatjuk, hogyan oldhatod meg egy újramosással, hogy ismét frissek legyenek a benn felejtett ruhák, és a szag is tökéletesen eltűnjön!

Forrás: getty images
Így űzd el a kellemetlen szagot a ruhákról, ha benn maradt a mosás!

1)) Pakold vissza a ruhákat a gépbe! – sajna ezt nem úszod meg.

2)) Add hozzá a mosószert, az öbítőt a szokásos módon és egy kupaknyi ecetet – vagy ha nem bírod a szagát, szódabikarbónát. Ez utóbbi tényleg mindenre jó!

3)) Indítsd el a mosást és ha teheted, a program felénél állítsd le 20-30 percre, hogy álljon az ecetes vagy szódabikarbónás habban.

4)) Utána fejezd be a programot, szedd ki a ruhákat és teregess ki vagy tedd a szárítóba a megszokott módon.

Fontos: ha nincs olyan program a mosógépen, amit meg lehet szakítani, majd újraindítani, akkor hagyj végigfutni egy hosszabb programot az adott ruháknak megfelelő hőfokon. A lényeg, hogy valamivel tovább álljanak a 'felturbózott' vízben a ruhák.

Ha megszáradtak, már semmit nem fogsz érezni az állott szagból.

Neked is van bevált praktikád? Írd meg kommentben!

Itt pedig néhány hasznos tipp, ha szeretnéd, hogy az otthonod évek múltán is újnak hasson!