Idén malacunk lesz: beköszöntött a Disznó éve!

kínai horoszkóp,kínai holdújév,disznó,Disznó éve Forrás: flickr - Thomas Hawk
Az ázsiai országokban február 5-én köszönt be a kínai holdújév, ami idén a Disznó éve és ami egészen 2020. január 24-ig tart majd.

A világ lakosságának közel negyede ünnepel ilyenkor: elbúcsúztatják a megelőző évet és köszöntik az újat, ami egyben a tavasz köszöntése is. Óriási mulatságokkal, családlátogatással, evéssel-ivással, lampionokkal és ajándékozással múlatják az időt ezen a napon.

Az ázsiai kultúrában az állatövi számítások szerint a disznó jegyhez a szerencse, a változások és a nyugtalanság párosul, így jó évre számíthatnak azok, akik odafigyelnek döntéseikre és megfontoltan vágnak az újévbe, óvatosan a változásokba. Aki azonban túl könnyelműen fogadja majd az újdonságokat, hamar nehéz helyzetben találhatja magát.

A tanítás, a nagylelkűség és a spiritualitás különösen fontos lesz egész évben.
karmaweather.com
disznó,Disznó éve,kínai horoszkóp,kínai holdújév
Forrás: flickr - Epic Fireworks
Disznó éve: 2019 február 5- 2020 január 24

A 2019-es év szerencseszínei: a piros és a fehér, amelyek a disznó évének energiaáramlását jótékonyan befolyásolják. A kínai hagyományban a piros szín a kínai öt elemből (fa, föld, víz, tűz, fém) a tüzet jelképezi, emellett pedig a jó szerencse, az ünnepi időszak és a házasság színe is. Míg a fehér szín a fém elemet szimbolizálja. A disznó jegy szülőttei, ha egész évben piros karkötőt viselnek, a hagyomány szerint, serkentik a szerencséjüket!

Ha szeretnél olvasni valami igazán neked való könyvet, nézd meg a galériánkban, hogy mit ajánl neked a horoszkópod!