Új befogadó játszótér nyílt, amelyen ép és fogyatékkal élő gyerekek együtt játszhatnak

inkluzív játszótér,józsefváros
A 8. kerületi Német utcában adták át a legújabb, Cifra Palota névre hallgató inkluzív, befogadó játszóteret, amelyet a Nagykarácsony névre hallgató sorsjegyekből építtetett a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt” program keretein belül.

A Szerencsejáték Zrt. a 2017 és 2018. évi Nagykarácsony sorsjegyeiből tavaly már 3 befogadó játszóteret adott át „A játék összeköt” programjuk keretén belül, idén pedig újabb 5 játszótérrel bővül a programjuk. Elsőként a 8. kerületben, a Német utcában adták át szeptember 25-én a legújabb, Cifra Palota inkluzív játszóteret, amelyet ép és fogyatékossággal élő gyermekek számára egyaránt építtetett a nemzeti lottótársaság.

inkluzív játszótér,cifra palota

Az év végéig pedig még további három játszóteret fognak átadni, kettőt Budapesten, a 18. és a 4. kerületben, egyet pedig Pécsett. Sopronban pedig a napokban adták át az első inkluzív játszóteret:

sopron,inkluzív játszótér
Az új inkluzív játszótér Sopronban

„A program sikerén és a pozitív visszajelzéseken felbuzdulva úgy döntöttünk, folytatjuk a munkát. Idén újabb négy befogadó játszóteret adunk át Magyarországon, így rövidesen nyolcra bővül ezeknek a különleges közösségi tereknek a száma, több ezer gyermek és szüleik örömére. Annak érdekében, hogy tovább javítsuk a program hatékonyságát, több pozitív változtatást is bevezettünk, például több játékot helyezünk el a játszótereken, a kialakítás során pedig az esztétikai szempont is nagyobb súlyt kap a korábbiaknál. De itt sem kívánunk megállni, és terveink szerint hamarosan meghirdetjük következő programunkat is” – hangsúlyozta dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

A játszótér egyébként a kombinált homokozó, a fészekhinta és az akadálymentes meseház kialakításának köszönhetően is biztonságosan használható mindenki számára, így mozgásukban korlátozott személyek is bátran kipróbálhatják. Az esztétikusabb megjelenés érdekében pedig a korábbinál is nagyobb figyelmet fordítottak a környezet formálására, kiegészítő és díszelemek elhelyezésére. Minden játszótér külön mesés, játékos tematikát kapott testreszabott játékokkal, a VIII. kerületi Cifra Palota befogadó játszótér például a népmesék színes világát tükrözi.

játszótér,inkluzív
Kerekesszékből is könnyen elérhető játékok

Végezetül pedig íme egy videó arról, hogyan is készült a Cifra Palota játszótér: