Ez történt, miután anya bedobta a törölközőt: szabotálta a házimunkát pár napig

Borítókép: Ez történt, miután anya bedobta a törölközőt: szabotálta a házimunkát pár napig Forrás: Getty Images
"Sztrájkba" kezdett és felhagyott a mosogatással és a mosással néhány napra egy megfáradt, többgyermekes anyuka; majd várta, hogy ennek hatására mi történik otthon, a kísérletet pedig a közösségi médiában dokumentálta. S hogy ennek végül mi lett az eredménye, azon maga is meglepődött.

Besokallt a végeláthatatlan mosogatástól és a mosástól egy háziasszony; aki emiatt úgy döntött, pár napig sem az edényekkel, sem a piszkos ruhákkal nem hajlandó foglalkozni. S hogy mi történt ezután, a Twitterén dokumentálta.

Két napja abbahagytam a mosogatást, azóta ez a „szerény” kis halom keletkezett a konyhában – írta felvezető posztjában az édesanya, aki szerint, ha a családja így folytatja, hamarosan kifogynak a tiszta evőeszközökből, tányérokból és bögrékből.

A tűzhelyen azóta is ott díszeleg egy serpenyő, benne ez szál virslivel; lassan már félek közel menni hozzá, olyan színe van – tette hozzá aggódva egy későbbi posztban. Majd arról is kitett egy képet, ahogyan a férje – tiszta evőeszközök híján - egy babakanállal tesz a cukrot a teába.

Bár egyre inkább nehezére esett elviselni a helyzetet, az anyuka mégsem tört meg, hagyta a házimunkát; sőt mi több, rátett még egy lapáttal és a mosást is felfüggesztette. Apokaliptikus állapotok uralkodnak, szennyes ruhakupacok hevernek mindenütt – írta. Majd három nap elteltével következett be a fordulat; a férje "megtalálta" a mosogatógép kapcsolóját, ki- és bepakolt, sőt még a konyhakőről is feltörölt egy bizonytalan foltot, mielőtt neje belelépett volna.

A nevelő célzatú "szabotázs akció" végül jól sült el, náluk legalábbis. Az anyuka „győzelmi” posztja alatt egymást érték a gratuláló kommentek, dícsérve a kitartását, s hogy nem engedett az elhatározásából. Akadt viszont olyan is, aki elmesélte; náluk kevésbé volt sikeres egy hasonló kísérlet: az ő férje 23 napig nem volt hajlandó kimosni a ruhákat; s inkább elment és vett magának újakat, hogy legyen mit fölvennie.

Galériánkban nők mesélik el, ők hogyan vették rá a párjukat arra, hogy többet segítsenek otthon