Bébitaxi, kismotor – mikor jön el az idejük?

Borítókép: Bébitaxi, kismotor – mikor jön el az idejük? Forrás: Játéksziget
Vége a babakocsis időszaknak, de a csemetéd nem akar még hosszabb távon sétálni? Lehet, hogy pont most jött el az ideje annak, hogy megkapja élete első járművét. Hogy mi legyen az? Összefoglaljuk, hogy melyik, miért és kinek praktikus.

Mikor érdemes kezdeni?

Az első és legfontosabb, hogy nem szabad sietni. Hiába gurul már a szomszéd Petike úgy a motorjával, mint a villám, vagy épp Julcsika hajtja angyalian a bébitaxit, ha a gyermeked nem érett még rá, nem fog ráülni. A mikor kérdésre a legjobb válasz, hogy ha már tud stabilan járni. Erre nehéz egy kort saccolni, hiszen minden gyermek más. Van aki 10-11 hónaposan mászkál a lábain, míg mások később indulnak felfedezni a nagyvilágot. Éppen ezért várd meg, hogy stabilan álljon, mert enélkül nem tud majd biztonságosan felszállni a motorra vagy a bébitaxira, aminek a vége általában egy nagyobb esés.

Nem érdekli, pedig már ügyesen megy fel-alá? Nem gond, hiszen a többség nem pattan nyeregbe azonnal. Ha már láttad rajta, hogy a játszótéren érdekelte mások kismotorja, akkor jó eséllyel a sajátját is szeretni fogja. Ha még nincsenek ilyen irányú indíttatásai, akkor a kismotort először hagyd, hogy megszokja és a szobában használja, ahogy szeretné. A kisfiúk például a kerekét vizsgálják meg először minden járműnek. A Játékszigetnél kapható kismotorok között biztosan találsz neki való méretet!

jateksziget,kismotor,
Forrás: Játéksziget
Bébitaxi, kismotor – mikor jön el az idejük?

Ki az utcára

Ha ráérzett a gyermek a motorozás mikéntjére, akkor lassan ideje kimenni az utcára és egy biztonságos távon megismerkedni a külvilág ingereivel. Sokan tartanak ettől, ami tökéletesen érthető. Az egyik ok, ami miatt több szülő nem szavaz bizalmat a motornak, az az, hogy ha túl gyorsan eliramodik a gyermek, és még nincs meg a teljes biztonság, akkor előbb-utóbb esés lesz a vége. A másik gyakori félelem, hogy a gyermek nekiindul, és a száguldás hevében nem áll meg ott, ahol kellene. Valószínűleg mondanunk sem kell, hogy mit jelent ez egy forgalmas útszakasz mellett.

Éppen ezért első járműként sokan teszik le a voksukat a bébitaxi mellett, ami teljesen jól is van így. Egyrészt sokkal biztonságosabb a széles ülőfelületének hála, másrészt nem lehet vele olyan gyorsan menni, mint a kismotorral. Ez sokaknak megnyugvást ad, így szívesebben használják. A legtöbb bébitaxi ülése lehajtható, így alá be lehet tenni néhány homokozójátékot, kisautót, babákat vagy épp a játszótéri kincseket.

Az egészen kicsik számára pedig van egy tolókaros bébitaxi is, ami biztonságba helyezi a kicsit is úgy, hogy megvan neki a száguldás élménye is. A legtöbb verzióba be is lehet kötni az apróságot, így kiküszöbölhető, hogy menet közben kipattanjon a járműből. Ha pedig kinőtte, akkor később is használható tolókar és a biztonsági rendszerek nélkül is. Kell ennél több?

A Játékszigetnél többféle izgalmas kismotort és bébitaxit találsz, így kiválaszthatod a színben és fazonban leginkább tetsző darabot.