Bébitaxi, kismotor – mikor jön el az idejük?

Bébitaxi, kismotor – mikor jön el az idejük?
Forrás: Játéksziget

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vége a babakocsis időszaknak, de a csemetéd nem akar még hosszabb távon sétálni? Lehet, hogy pont most jött el az ideje annak, hogy megkapja élete első járművét. Hogy mi legyen az? Összefoglaljuk, hogy melyik, miért és kinek praktikus.

Mikor érdemes kezdeni?

Az első és legfontosabb, hogy nem szabad sietni. Hiába gurul már a szomszéd Petike úgy a motorjával, mint a villám, vagy épp Julcsika hajtja angyalian a bébitaxit, ha a gyermeked nem érett még rá, nem fog ráülni. A mikor kérdésre a legjobb válasz, hogy ha már tud stabilan járni. Erre nehéz egy kort saccolni, hiszen minden gyermek más. Van aki 10-11 hónaposan mászkál a lábain, míg mások később indulnak felfedezni a nagyvilágot. Éppen ezért várd meg, hogy stabilan álljon, mert enélkül nem tud majd biztonságosan felszállni a motorra vagy a bébitaxira, aminek a vége általában egy nagyobb esés.

Nem érdekli, pedig már ügyesen megy fel-alá? Nem gond, hiszen a többség nem pattan nyeregbe azonnal. Ha már láttad rajta, hogy a játszótéren érdekelte mások kismotorja, akkor jó eséllyel a sajátját is szeretni fogja. Ha még nincsenek ilyen irányú indíttatásai, akkor a kismotort először hagyd, hogy megszokja és a szobában használja, ahogy szeretné. A kisfiúk például a kerekét vizsgálják meg először minden járműnek. A Játékszigetnél kapható kismotorok között biztosan találsz neki való méretet!

jateksziget,kismotor,
forrás: Játéksziget
Bébitaxi, kismotor – mikor jön el az idejük?

Ki az utcára

Ha ráérzett a gyermek a motorozás mikéntjére, akkor lassan ideje kimenni az utcára és egy biztonságos távon megismerkedni a külvilág ingereivel. Sokan tartanak ettől, ami tökéletesen érthető. Az egyik ok, ami miatt több szülő nem szavaz bizalmat a motornak, az az, hogy ha túl gyorsan eliramodik a gyermek, és még nincs meg a teljes biztonság, akkor előbb-utóbb esés lesz a vége. A másik gyakori félelem, hogy a gyermek nekiindul, és a száguldás hevében nem áll meg ott, ahol kellene. Valószínűleg mondanunk sem kell, hogy mit jelent ez egy forgalmas útszakasz mellett.

Éppen ezért első járműként sokan teszik le a voksukat a bébitaxi mellett, ami teljesen jól is van így. Egyrészt sokkal biztonságosabb a széles ülőfelületének hála, másrészt nem lehet vele olyan gyorsan menni, mint a kismotorral. Ez sokaknak megnyugvást ad, így szívesebben használják. A legtöbb bébitaxi ülése lehajtható, így alá be lehet tenni néhány homokozójátékot, kisautót, babákat vagy épp a játszótéri kincseket.

Az egészen kicsik számára pedig van egy tolókaros bébitaxi is, ami biztonságba helyezi a kicsit is úgy, hogy megvan neki a száguldás élménye is. A legtöbb verzióba be is lehet kötni az apróságot, így kiküszöbölhető, hogy menet közben kipattanjon a járműből. Ha pedig kinőtte, akkor később is használható tolókar és a biztonsági rendszerek nélkül is. Kell ennél több?

A Játékszigetnél többféle izgalmas kismotort és bébitaxit találsz, így kiválaszthatod a színben és fazonban leginkább tetsző darabot.

jateksziget.hu

Tovább olvasok
Kép
Fahidi Éva: A covid mint régi ismerős

Amikor egy buzgó újságíró megkérdezte tőlem: mi volt a legszörnyűbb a soában, „minden” – mondtam derűsen, mert a kérdés ilyetén történő felvetésén valóban csak derülni lehet.

Kép
Hogyan dobd fel a lakást pár apró változtatással?

Míg nyáron a világos, könnyű textíliáké a főszerep, addig az őszi-téli szezonban a vastagabb, puhább anyagokat és meleg tónusú dekorációkat érdemes előtérbe helyezni. Erre buzdítanálak most téged is, hiszen ebben az időszakban még fontosabbá válik, hogy otthonod kellőképpen kikapcsolhasson.

Kép
Elmondom, hogyan őrizzük a házasságunkat a férjemmel 3 gyerek mellett

A hamarosan megjelenő nyomtatott lapszámban azt a költői kérdést teszem fel a cikkemben, hogy „neked a férjed az első vagy a gyerek?”. Előrebocsátom, a pszichológusok azt javasolják, hogy – többek között a gyerekek érdekében! – a házasságodat tedd az első helyre. Te képes vagy erre? Egyáltalán hogyan lehetséges? Ismerősöm, Smohayné Simon Gyöngyvér elmeséli, hogyan csinálja – a férjével együtt.

Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem