Bakancslistás őszi programok

Borítókép: Bakancslistás őszi programok Forrás: Unsplash.com
Sok szempontból ez az évszak a legalkalmasabb arra, hogy programok után nézz. Már nincs túl meleg, de még nincs hideg, így szabadtéri és lakásba való elfoglaltságok egyaránt jók lehetnek.

Készíts DIY dekorációkat!

Az, hogy a karácsonyi időszakra ünnepi dekorba öltözteted otthonod, bizonyára neked sem kérdés. A lakberendezésben megjelenő őszi hangulat viszont sokszor csorbát szenved, ha erre nem fordítunk elég nagy figyelmet. Micsoda hiba! Akár a díszpárnák huzatainak lecserélésével, akár kézzel készített dekorációkkal, vagy tökfaragással is üdvözölheted az őszt.

Kulináris élvezetek

Válogass a szezonális alapanyagok közül és táborozz le kicsit a konyhában. Cékla, sütőtök, édesburgonya - csak pár azok közül a zöldségek közül, amikből isteni krémleveseket készíthetsz. A tetejére apríthatsz egy kevés diót, ami a szemednek és a gyomrodnak is élvezet lesz. A bikiniszezont már magunk mögött hagytuk, így talán egy kis sütit is könnyebben engedhetsz meg magadnak. Ki tudna ellenállni egy szilvás-fahéjas vagy épp almás pitének?

Menj múzeumba!

Szerencsére egy jó kiállításért nem kell messzire menni. Már nincs olyan terület és témakör, amiből ne találnál az év során egy nagy merítésű kiállítást vagy expót. Képzőművészeti remekeket felvonultató tárlatokból is bőven válogathatsz, de történelmi csúcsokról, lakberendezésről szólót is találsz. Sőt a szépségápolás szerelmesei sem maradnak kiállítás nélkül!

Irány a természet!

Ameddig még az utolsó napsugaraknak köszönhetően minden arany színben úszik, vétek lenne kihagyni a szabadban töltött perceket. Persze ha már kicsit hidegebbre fordul az idő, több rétegbe burkolózva is megvan a maga romantikája egy kirándulásnak. A Szalajka-völgy, Visegrád, vagy a vácrátóti arborétum mindig jó célpont lehet, de akár egy budapesti libegőzést is választhatsz. A lényeg, hogy szánj rá egy teljes napot, csomagolj szendvicseket ebédre és élvezd hogy bóklászhatsz a lehullott levelet között, szívd magadba az ősz színeit.

Kuckós este a szeretteiddel

Mindenszentek környékén a legtöbb család összegyűlik, még a rég nem látott rokonokra is jut egy kis idő. Figyelj rá, hogy ne csak egy nap szóljon róluk. Az ősz szóljon arról, hogy lelassítasz és több időt fordítasz a kapcsolataid ápolására. Ne feledkezz meg a barátokról sem, gyűljetek össze egy maratoni társasjáték estre, vagy menjetek moziba közösen.